"Türkiye'de kendimi çok rahat hissediyorum"

"Türkiye'de kendimi çok rahat hissediyorum"

Flamenkonun ödüllü yıldızı Amargo:- "22 Nisan'da 34. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında izleyicilerimle buluşacağım için çok mutluyum. Ben, Türkiye'de kendimi çok rahat hissediyorum. Daha önce bir filmde Türk sultanını canlandırmıştım. Türkiye

ANKARA (AA) - AYŞE BÜŞRA ERKEÇ - Sevda Cenap And Müzik Vakfınca düzenlenen 34. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nde, 22 Nisan akşamı flamenkonun ödüllü yıldızı Rafael Amargo, "Intimo" isimli eseriyle müzik ziyafeti sunacak. Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Amargo, "Türkiye'de kendimi çok rahat hissediyorum." dedi.

Festival kapsamında, MEB Şura Salonu'nda yarın saat 20.00'de başlayacak programda, dansçı ve koreograf olarak flamenkoya kattığı yepyeni konseptleri estetik dansıyla birleştiren Rafael Amargo, tutku dolu aşkın gösterisi "Intimo"yu Ankaralılara sunacak.

Poet in New York, Amargo, El Amor Brujo ve Enramblao gösterileri ile hem İspanya'da hem de dünyada büyük başarılara imza atan Rafael Amargo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadın ve erkeğin farklı dünyasını, dansın uyumuyla buluşturmanın olağanüstü bir anlatıma sahip olduğunu söyledi.

Amargo, Türkiye'de sahneye çıkacağı için heyecanını dile getirerek, şunları söyledi:

"Türkiye, iyi tanıdığım sevdiğim bir ülke ama Ankara'ya ilk kez geliyorum. İnsanların sempatisi ülkenin enerjisi beni kendisine çekiyor. Akdenizli olarak, Türklerle benzer özellikler taşıdığımızı düşünüyorum. 22 Nisan'da 34. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında izleyicilerimle buluşacağım için çok mutluyum. Ben Türkiye'de kendimi çok rahat hissediyorum. Daha önce bir filmde Türk Sultanını canlandırmıştım. Türkiye ilgili çok fazla şey okudum ve araştırma yaptım. Herkesi Intimo'yu görmeye ve flamenko coşkusunu paylaşmaya davet ediyorum."

- Aşkın dansı flamenko

Aynı zamanda bir çok filmde rol alan Amargo, dans ve oyunculuğun birbiriyle bağlantısını anlatarak, "Oyunculuk da keyif aldığım bir alan ama asıl başarılar kazandığım ve 'hayatım' dediğim şey flamenko. Dans etmek ve yeni koreografiler tasarlamak bana yaşadığımı hissettiriyor." dedi.

Amargo, dans etmeyi çok sevdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Flamenko benim için hayatımın ve tutkunun dansı diyebilirim. Intimo isimli çalışmamız ise müzisyenlerimiz ve dansçılarımızla flamenkonun geleneksel ögelerini eklektik ve estetik bir uyum içerisinde çağdaş koreografilerle sunduğumuz harika bir gösteridir. Bu sahne gösterisinin, kariyerimde yer alan en yaratıcı anlatımlardan biri olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca, kadın ve erkeğin flamenkoda buluşması, aşkı ve bir olmayı simgelediği çok özel bir alana sahip olduğunu düşünüyorum."

İspanyol flamenko dansçısı ve koreograf Antonio Gades​​'e olan hayranlığını aktaran Amargo, "Hem flamenko alanında hem de onun dışında etkilendiğim birçok dansçı var. İyi dansçıları izlemek de kendi gelişiminize katkı sağlıyor. Hayranlık duyduğum birçok müzisyen ve dansçı var. Bunlardan bazıları, Fred Astaire, Rasta Thomas, Michael Jackson, Savon Glover, Desmond Richardson, Israel Galvan, Manuela Carrasco, Esther Jurado, Carmen La Talegona, Karyme Amaya, Farruquitoi Jose Maya gibi alanında başarılı sanatçılar." değerlendirmesinde bulundu.

Rafael Amargo, hem dansçı hemde koreograf olarak flamenkonun en iyi hocalarından öğrendiği figürlerini, New York'ta Martha Graham Okulu'nda öğrendikleriyle harmanlayarak, muhteşem bir uyum yakaladığı gösterisi "Intimo" isimli gösterisinin de koreografi ve sanat yönetmeniliğini üstlenecek.

Ayrıca gösteriye eşlik edecek olan Andres Carmona Silva ve Basilio Garcia Clavero gitarda, Maria Teresa Maya Altea ve Gomez "El Duende" vokalde, David Moreira Gonzales kemanda ve Antonio Maya ise bir davul türü olan kahonda yerini alacak isimler arasında yer alıyor. Dansçıların arasında Rafael Amarago başı çekerken, Vanesa Galvez, Rosano Romero, Marina Gonzalez, Yolanda Jimenez ve Olga Llorente performans sergileyecek.

34. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 30 Nisan akşamına kadar farklı konser ve etkinliklerle devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler