Türkiye yüzde 4,8 büyüdü

Türkiye yüzde 4,8 büyüdü

EBSO Başkanı Yorgancılar: - "İlave üretim kapasitesi yaratamadığımızda büyümeyi bu düzeylerde tutmamız mümkün olamayacaktır. Nüfusu her yıl yaklaşık 1 milyon kişi artan bir ülkede sanayi yatırımlarının artmaması düşünülemez"

İZMİR (AA) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, "İlave üretim kapasitesi yaratamadığımızda büyümeyi bu düzeylerde tutmamız mümkün olamayacaktır. Nüfusu her yıl yaklaşık 1 milyon kişi artan bir ülkede sanayi yatırımlarının artmaması düşünülemez." ifadesini kullandı.

Yorgancılar, yaptığı yazılı açıklamada, yılın ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Oldukça zorlu bir konjonktürde, baz etkisinin de yardımıyla, ekonominin beklentilerin üzerinde büyüdüğünü ifade eden Yorgancılar, talep cephesinden özel ve kamu tüketimi, arz cephesinden ise sanayi ve inşaat sektörünün büyümenin lokomotifi olduğunu bildirdi.

Yorgancılar, yatırımların hem toplamda hem de özellikle makine-teçhizat boyutunda gerilediğini, bu durumun endişe yarattığını belirtti.

Türkiye'nin G20 ülkeleri arasında yılın ilk çeyreğinde en yüksek oranda büyüyen ilk dört ülkeden biri olmasını çok sevindirici bulduklarını vurgulayan Ender Yorgancılar, "Bu durum, sürdürülebilirlik konusunda önemli sorunlar olduğu gerçeğini değiştirmiyor." görüşünü savundu.

Yorgancılar, şunları kaydetti:

"Büyüme seviyesi, yatırım, üretim ve ihracat temelli yeni bir yatırım ve büyüme hamlesine olan ihtiyacı da çok belirgin olarak ortaya koymaktadır. Türkiye'de üretken yatırımların, bu çerçevede de imalat sanayi yatırımlarının artması zorunluluktur. İlave üretim kapasitesi yaratamadığımızda büyümeyi bu düzeylerde tutmamız mümkün olamayacaktır. Nüfusu her yıl yaklaşık 1 milyon kişi artan bir ülkede sanayi yatırımlarının artmaması düşünülemez."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler