Türkiye-Ukrayna İş Forumu

Türkiye-Ukrayna İş Forumu

Ukrayna Başbakanı Groysman:- "Türkiye gerçekten çok güzel ve yenilikçi bir ülke. Farklı dillerde konuşmamıza rağmen birbirimizi çok iyi anladığımız bir ülke. Mantalite olarak birbirimize çok benziyoruz" - "Ticaret hacmimiz 3 milyar 150 milyon dolar seviye

İSTANBUL (AA) - Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman, Türkiye'nin çok güzel ve yenilikçi bir ülke olduğunu belirterek, "Farklı dillerde konuşmamıza rağmen birbirimizi çok iyi anladığımız bir ülke. Mantalite olarak birbirimize çok benziyoruz." dedi.

Groysman, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Ukrayna İş Forumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl Türkiye-Ukrayna diplomatik ilişkilerinin 25'inci yıl dönümünü kutladıklarını, Ukrayna ve Türkiye'nin bugün çok iyi ilişkileri bulunduğunu ifade etti.

İlişkilerin stratejik ortaklık seviyesine çıktığına işaret eden Groysman, "Dün yapılan anlaşmaların birinde sadece ID kartlarıyla karşılıklı seyahat edilebilecek. Çalıştığımız alanlara bakacak olursak potansiyelin daha geniş olduğunu göreceğiz." diye konuştu.

İki ülke arasında geniş kapsamlı iş yapılabileceğini, enerjiden tarıma, makineden uçak yapımına kadar birçok alanda iş birliği gerçekleştirebileceklerini ifade eden Groysman, "Özellikle turizm alanı çok önemli. 2016 yılının rakamlarına bakacak olursak Ukrayna'dan Türkiye'ye 1 milyon 200 bin kişi geldi. Aynı zamanda Türkiye'den Ukrayna'ya gelenlerin sayısı da çok arttı. Demek ki potansiyelimiz büyük. Bundan faydalanmak gerekiyor." şeklinde konuştu.


- "Birlikte olursak güzel işler başarabiliriz"


Vladimir Groysman, Türkiye-Ukrayna arasındaki ticaret hacminin 3 milyar 150 milyon dolar seviyesinde bulunduğunu belirterek, "Potansiyele bakıldığında bunun daha büyük olduğu görülüyor. Bu rakamı 20 milyar dolara çıkarmak istiyoruz." dedi.

Ukrayna'nın ekonomik anlamda iyileştiğini ifade eden Groysman, şunları kaydetti:

"İç problemlerimizin farkındayız. Son yıllarda çok mesafe kaydettik. Ev ödevimiz çok büyük. Son yıllarda altyapı projeleri başlattık. Bu yüzden altyapı ve teknoloji ihtiyacımız var. Büyük altyapı projelerine ihtiyacımız var. Gerçek yatırımlar görmek istiyoruz. Bunun sonucunda Ukrayna'nın kalkınmasını ve başarılı sonuçlarını göreceğiz. Birlikte olursak güzel işler başarabiliriz, hatta üçüncü ülkelere birlikte gidebiliriz. Gerçekten ortak başarılarımıza inanıyorum. Bugün tekrar şu kanaate vardım; Türkiye gerçekten çok güzel ve yenilikçi bir ülke. Farklı dillerde konuşmamıza rağmen birbirimizi çok iyi anladığımız bir ülke. Mantalite olarak birbirimize çok benziyoruz. Ortak noktalarımızı ve hususlarımızı çok iyi biliyoruz."

Groysman, hem hükümet hem de devlet olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olduklarını, Türkiye ve Ukrayna'nın başarılı olmasını istediğini söyledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler