Türkiye-Kanada İş Forumu

Türkiye-Kanada İş Forumu

Kanada-Türkiye İş Konseyi Direktörü Ward:- "Bir sonraki toplantıya daha büyük heyetle katılmalıyız. İki ülke arasındaki ticaret ve iş fırsatlarını daha da artırmalıyız"

ANKARA (AA) - Kanada-Türkiye İş Konseyi Direktörü Mike Ward, Kanadalı firmaların Türkiye'deki fırsatları iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, "Bir sonraki toplantıya daha büyük heyetle katılmalıyız. İki ülke arasındaki ticaret ve iş fırsatlarını daha da artırmalıyız." dedi.

Türkiye-Kanada İş Forumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği sosyal tesislerinde gerçekleştirildi.

Ward, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kanada'nın foruma madencilik, enerji, ileri teknoloji, gıda, inşaat ve altyapı gibi kilit sektörlerde faaliyet gösteren iş adamlarıyla katıldığını söyledi.

Türkiye ve Kanada arasında önemli bir ekonomik potansiyel bulunduğunu belirten Ward, Kanadalı firmaların özellikle tarım, madencilik, enerji, bilgi teknolojileri, çevre ve altyapı gibi alanlarda Türkiye'deki fırsatları iyi değerlendirmeleri gerektiği ifade etti.

Ward, iş forumlarının iki ülke arasındaki ticaret ve yatırımın artmasına katkı sağlayacağına işaret ederek, "Bir sonraki toplantıya daha büyük heyetle katılmalıyız. İki ülke arasındaki ticaret ve iş fırsatlarını daha da artırmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantılara bakan düzeyinde katılımın önemine değinen Ward, "İlgili bakanlarımız Türkiye'ye ziyarette bulunmak istedi ancak programları buna el vermedi. Eminim sonraki ziyaretimizde heyetimize bir Kanadalı bakan başkanlık edecek. Aynı şekilde, Türkiye'den de Kanada'ya yüksek düzeyde bir ziyaret gerçekleşmesini istiyoruz." diye konuştu.

Ward, söz konusu forumun Kanadalı iş adamlarının Türkiye'ye ilgisini artıracağına olan inancını da dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler