Türk Eğitim-Sen'den yeni müfredat çağrısı

Türk Eğitim-Sen'den yeni müfredat çağrısı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, milli ve yerli müfredatın önemine vurgu yaparak, değişikliklerin uzmanlar ve öğretmenlerin katılımıyla yapılması gerektiğini belirtti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, eğitimde milli ve yerli bakış açısının önemine dikkat çekti. Geylan, yeni müfredatın oluşturulması sürecinde işin uzmanları ve öğretmenlerin katılımının zorunlu olduğunu vurgulayarak, yapılan değişikliklerin Türk eğitim sistemine atılım sağlaması gerektiğini ifade etti.

Geylan, milli eğitimin temel değerlerini vurgulayarak, toplumsal dayanışma, milli bilinç, vatanseverlik ve bayrak sevgisinin öğrencilere öğretilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, günümüzün ihtiyaçları göz önünde bulundurularak savunma, ilaç, gıda gibi alanlarda yapılan atılımların ve uluslararası işbirliklerinin eğitim müfredatında yer alması gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yenilik çalışmalarını takip ettiklerini ifade eden Geylan, değişikliklerin öğretmenlerin görüşleri alınarak yapılması gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde, yapılan güncellemelerin karmaşık ve etkisiz olabileceğini belirtti.

Geylan, milli eğitim müfredatının oluşturulmasında bilimin evrensel birikiminin kullanılması ile milli değerlerin korunması arasındaki dengeye dikkat çekti. Türk milletinin tarihi, kültürel ve ahlaki değerlerinin öğrencilere öğretilmesi gerektiğini vurguladı ve müfredatta bu unsurların yer almasını talep etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.