Turizm eylem planı oluşturulmalı

Turizm eylem planı oluşturulmalı

Konya Valisi Muammer Erol, Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı

 Konya’da Turizm eylem planı oluşturulması gerektiğinin altını çizen Vali Erol mesajında şu görüşlere yer verdi:

KONYA TURİZM MERKEZİ OLMA YOLUNDA İLERLEMEKTEDİR

Turizm, iş istihdamı ve kazandırdığı ekonomik gelirleri ile ülkelerin gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan sektörlerin başında yer almaktadır. Konya'mız da on bin yılı aşan tarihi, Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapmış kadim bir kültür ve medeniyet merkezi olarak, bütün bu hususları yansıtan mimarî şaheserleri ve tabiî güzellikleriyle çok önemli bir “kültür ve turizm cazibe merkezi”dir. Geçmişte olduğu gibi bugün de coğrafî konumu ve özellikle son yıllarda yeniden kavuştuğu hızlı ve güvenilir ulaşım imkânlarıyla bir ticaret ve turizm merkezi olma yolunda güvenilir adımlarla ilerlemektedir.

SELÇUKLU BAŞKANETİ OLGUSU KUVVETLE URGULANMALI

Konya'nın Selçuklu Başkenti olduğu olgusunu kuvvetle vurgulayacak faaliyetlerin planlanarak gerçekleştirilmesi de şehrimize ayrı bir değer ve anlam kazandıracaktır. Hz. Mevlâna merkezli olmak üzere “inanç turizmi” bakımından farklı yaklaşımların ele alınması, diğer tasavvufî şahsiyetler ve unsurlar üzerindeki çalışmaların artırılması, farklı kültür ve inanışlarla ilgili hassasiyetlerin gözetilmesi de son derece anlamlı ve isabetli olacaktır.

Mevlâna Türbesinde gerçekleştirilen bir takım yeni uygulama ve düzenlemeler ile bazı tarihî mekânların vakfiyelerinde belirtilen yapılış amaçlarına ve geleneğin ihyasına uygun düzenlemeler hem şehrin entelektüel birikimine hem de ilgili mekânların tanıtımına katkı sağlamaktadır.

BELEDİYELERİN FAALİYETLERİ TAKDİRE ŞAYAN

 “İnanç ve Kültür” turizmi ile birlikte “Termal-Sağlık” ve “Fuar-Kongre” turizmi bakımından da son derece iyi planlanmış sağlık, kongre, spor ve fuar merkezleri ile bunları tamamlayan konaklama tesislerine sahip bulunan İlimizin her türlü organizasyonları yapmaya hazır ve muktedir olduğunu düşünüyorum. Özellikle tarihî eserlerin restorasyonu bakımından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü yanında İlçe belediyelerinin ve özellikle Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği ve sürdürmekte olduğu çalışmalar takdire şâyân faaliyetlerdir.

TURİZM EYLEM PLANI OLUŞTURMALIYIZ

Ayrıca yaptığımız geniş katılımlı Kültür, Turizm ve Tanıtım Sektörü toplantıları ile bu alanda müşterek akılla hareket edilmesi ve bir eylem planı oluşturulması yolunda önemli mesafeler aldığımıza inanıyorum. Bu düşüncelerle; içinde bulunduğumuz 2014 yılının turizm açısından ülkemize, milletimize ve turizm sektöründe yer alan tüm işletmelere hayırlı bir yıl olmasını temenni ediyor, kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının, sektör temsilcisi ve çalışanlarının Konya’nın daha iyi tanıtılması, ziyaretçilere nitelikli hizmet sunulması ve geleneksel misafirperverliğimizin en güzel şekilde gösterilmesi hususunda gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyor, en samimi dileklerimle Turizm Haftasını kutluyorum.”