Tunus'ta Terörle Mücadele

Tunus'ta Terörle Mücadele

Tunus İçişleri Bakanı Girsali:- "Yeni hükümetin göreve başlamasından bu yana 599 terör olayı kaydedildi"

TUNUS (AA) - Tunus İçişleri Bakanı Nacim el-Girsali, yeni hükümetin göreve gelmesiyle ülke güvenliğinde düzelme gözlemlendiğini ifade ederek, son 3 ayda 599 terör olayı kaydedildiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Girsali, Kasba'daki hükümet sarayında düzenlediği basın basın toplantısında, yeni hükümetin göreve gelmesiyle ülkedeki genel güvenlik durumunda düzelme gözlemlendiğine işaret ederek, "Yeni hükümetin göreve başladığı 6 Şubat ile 30 Nisan tarihleri arasında ülkede 599 terör olayı kayıtlara geçti. Aynı konu çerçevesinde geçen sene ise 435 olay kaydedilmişti" dedi. 

Geçen sene aynı dönemde terör olaylarına karıştıkları gerekçesiyle 514 kişinin yakalandığına işaret eden Girsali, şunları ifade etti:

"Bu sene terör faaliyetine karıştıkları gerekçesiyle 880 kişinin yakalandı. Ayrıca son üç ayda yurtdışı bağlantılı örgütlerle ilişkisi olan ve ülkeye sızan 154 kişi yakalanırken geçen sene 146 kişi yakalanmıştı." 

Girsali, ülkenin ekonomisini tehdit eden kaçakçılığı "büyük bir bela" ve terörü finanse eden en önemli etkenlerden biri olarak nitelendirerek, "Kaçakçılık suçu adı altında bu sene bin 192 tutanak tutulurken geçen sene ise 890 tutanak tutulmuştu. Bu suç kapsamında bu yıl 32, geçen sene ise 44 kişi yakalandı" dedi. 

Ülkede güvenliğin sağlanmasından önce başka bir konunun konuşulamayacağını vurgulayan Girsali, terör faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinden önce başarılı şekilde önlendiği, bu kapsamda çok sayıda hücre evinin çökertildiği, mühimmatlara el konulduğunu kaydetti. 

Tunus'ta El-Habib es-Sıyd başkanlığında kurulan hükümet parlamentodan güvenoyu aldıktan sonra 6 Şubat'da göreve başlamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı