Tüketici derneğinden bayram alışverişi uyarısı

Tüketici derneğinden bayram alışverişi uyarısı

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Yılmaz:- "Merdivenaltı üretimlerden uzak durulmalı, ucuzluk adına tüketici, sağlığını riske etmemelidir"- "Kanser riski taşıyan ürünlere dikkat edilmelidir. Bu bakımdan albenili ve parlak renkli ürünler iyi incelenmelidir

BURSA (AA) - Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, bayram öncesi vatandaşları merdivenaltı üretimlerden uzak durmaları ve ucuzluk adına sağlıklarını riske atmamaları konusunda uyardı.

Yılmaz, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, bayram öncesi alışverişe çıkmadan mutlaka bir ihtiyaç listesi hazırlanması gerektiğini söyledi.

Her zaman kaliteli ve uygun fiyat araştırılmasının önemine değinen Yılmaz, "Bakanlığın denetiminden geçen gıdalara önem verilmelidir. Mesafeli sözleşmeler kapsamında yapılacak alışverişler kurumsal sitelerden yapılmalıdır. Merdivenaltı üretimlerden uzak durulmalı, ucuzluk adına tüketici, sağlığını riske etmemelidir." diye konuştu.

Yılmaz, açık yerlerde satılan ve menşei belli olmayan tatlı ve şekerlemelerden uzak durulması gerektiğini vurgulayarak, yine menşei belli olmayan kolonyaların da risk taşıdığına dikkati çekti.

İlgili bakanlık tarafından, ayakkabı ve tekstil ürünlerinde azo-boyar maddeleri gibi kimyasalların tespitinin yapıldığını aktaran Yılmaz, "Kanser riski taşıyan bu ürünlere dikkat edilmelidir. Bu bakımdan albenili ve parlak renkli ürünler iyi incelenmelidir. Bilinçli tüketici kaliteli ürünler tercih etmeli, Uzak Doğu ürünlerine itibar etmemelidir. Yerli malı memleketin malıdır, memleket malını tercih etmek bilinçli bir tüketicinin asli görevidir." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, bayram öncesi alışverişlerin büyük bir heyecanla yapıldığına da değinerek, şunları kaydetti:

"İhtiyaçların karşılanması için kredi kartına yüklenilmemelidir. Kredi kartlarının gecikme faizleri son derece yüksektir. Tüketicinin gücünü aşan oranda kredi kartıyla borçlanıp, takibe giren 'kartzede' kervanına katılmamalıdır. Bayram kredisine ihtiyaç duyuluyorsa mutlaka bir araştırma yapılmalı ve tüketici ona göre kararını vermelidir. Sadece faiz oranlarına takılmak yanıltıcı olabilir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler