TÜ mezunlarına hem diploma hem sertifika

TÜ mezunlarına hem diploma hem sertifika

TÜ Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu:"Üniversite girişimcilik endeksi diye bir endeks var. Üniversitemiz ilk 50 üniversite arasında değil. Biz çok hızla bu konuda bir komisyon oluşturduk. İki yıl içerisinde ilk 50'ye giren, 2023 hedefleri içerisinde ise ilk 10'

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, "Üniversite girişimcilik endeksi diye bir endeks var. Üniversitemiz ilk 50 üniversite arasında değil. Biz çok hızla bu konuda bir komisyon oluşturduk. İki yıl içerisinde ilk 50'ye giren, 2023 hedefleri içerisinde ilk ise ilk 10'a girecek bir yapılanmanın taşlarını diziyoruz." dedi.

Tabakoğlu, göreve gelişinin 3. ayı dolayısıyla üniversitenin sosyal tesislerinde yaptığı değerlendirme toplantısında, eğitim kalitesini daha da yükselterek kısa sürede Türkiye'de ve dünyada sayılı üniversiteler arasına girmeyi hedeflediklerini söyledi.

Hedeflerine ulaşmak için bir komisyon oluşturduklarını ifade eden Prof. Dr. Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Üniversiteler kendi aralarında puanlanıyor. Üniversite girişimcilik endeksi diye bir endeks var. Üniversitemiz ilk 50 üniversite arasında değil. Biz çok hızla bu konuda bir komisyon oluşturduk. İki yıl içerisinde ilk 50'ye giren, 2023 hedefleri içerisinde ilk ise ilk 10'a girecek bir yapılanmanın taşlarını diziyoruz. Dünya üniversiteleri arasında da oluşturduğumuz bir ekiple hareket ediyoruz. Gerekli çalışmalar yapıldı. ODTÜ'de toplantılar vardı, oraya katılım sağladık. Yabancı üniversiteler endekslerini çıkarttık. Puan alabilecek bütün materyalleri harekete geçirerek, arttırmanın yollarıyla, dünya üniversiteleri arasında ilk bine nasıl gireriz bunun planlarını yapmaya başladık." diye konuştu.

- Bir diploma ve bir sertifika ile mezuniyet

Rektör Tabakoğlu, inovasyon ve girişimciliğin öneminin arttığı son dönemde tüm öğretim üyelerini girişimcilik eğitiminden geçireceklerini belirterek, bunun için bir eğitim timi kurduklarının altını çizdi.

Girişimcilik eğitimlerinin sadece akademisyenler için değil öğrenciler için de geçerli olduğunu ifade eden Tabakoğlu, "47 bin öğrencimize de girişimcilik derslerini son sınıfta ders programına ekleyerek vereceğiz. Çocuklar mezun olduklarında hem bölümün diplomasını hem de girişimcilik sertifikasını alacaklar. Yani bir girişimci olarak mezun olacaklar ve kendi işlerini kurabilir bir değeri ortaya koyabilir hale getirecekler. Şu anki Teknopark binası yetersiz geldiğinden yeni bir bina için çalışma başlattık. Bu konuyla ilgili de Bilim ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'den bizzat söz aldık." diye konuştu.

Rektör Tabakoğlu, Balkan ülkelerinden ve civar illerden pek çok hastanın tedavi için geldiği Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin de bakımının yapılacağını, bununla ilgili kaynağı ilgili bakanlıklardan sağladıklarını söyledi.








AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler