TŞOF Başkanı Apaydın:

TŞOF Başkanı Apaydın:

"Ramazanda sürücülerimiz birbirlerine karşı daha toleranslı, saygılı olmalı, aşırı hızdan kaçınmalı"

ANKARA (AA) - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, ramazan ayında sürücülerin daha toleranslı ve saygılı olması gerektiğini belirterek, aşırı hızdan kaçınılması yönünde uyarıda bulundu.

Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, ramazanda açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak reflekslerin yavaşlaması ve dikkat dağılmasına karşı sürücülerin her zamankinden fazla dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

Özellikle yağışlı havalarda iftara yetişmek için acele edilmemesi ve trafik güvenliğinin tehlikeye düşürülmemesi gerektiğinin altını çizen Apaydın, "Ramazanda, sürücülerimiz birbirlerine karşı daha toleranslı, saygılı olmalı. Aşırı hızdan kaçınmalı ve trafik kurallarına harfiyen uyulmalıdır." ifadesini kullandı.

Apaydın, ölümlü kaza oranı düşmesine rağmen, günlük ortalama 11-12 vatandaşın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belirterek, "Sabırsızlık ve yorgunluktan dolayı, yolculuğun sonuna doğru, varılacak noktalara yakın yerlerde daha çok kaza yapılıyor." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler