TSE Araç Kontrol Merkezleri

TSE Araç Kontrol Merkezleri

ANKARA (AA) - Türk Standardları Enstitüsünce (TSE), Araç Kontrol Merkezlerinin (AKM) yakın zamanda hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.TSE'den yapılan...

ANKARA (AA) - Türk Standardları Enstitüsünce (TSE), Araç Kontrol Merkezlerinin (AKM) yakın zamanda hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.

TSE'den yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde AKM oluşturmak amacıyla 1 Kasım 2016'da ihaleye çıkıldığı anımsatıldı.

157 firmanın katıldığı ihale sonucuna göre, 42 ilde AKM'lerin firmalar eliyle işletileceği belirtilerek, "Söz konusu firmalar TSE'nin yürüttüğü araç kontrol faaliyetleri için TSE tabelası altında altyapı hizmeti verecek. Firmalar 3 yıl süreyle TSE uzmanının yapacağı araç kontrol faaliyeti için iş yeri ve yardımcı personel hizmeti sunacak." ifadesi kullanıldı.

TSE'nin Bursa, Konya ve Manisa'da inşa ettiği 4 AKM'nin de TSE il ve bölge koordinatörlükleri tarafından işletileceği bildirilerek, şunlar kaydedildi:

"Hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte 46 ilde, ambulans uygunluk muayeneleri, LPG/CNG/LNG'li araçların montaj tespit ve sızdırmazlık muayeneleri gibi araç kontrol hizmetleri, altyapı kalitesi artırılmış olarak devam edecek. 46 il dışındaki illerde de AKM kurulması konusunda TSE'nin önümüzdeki dönemde çalışmaları olacak."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler