TRT Diyanet'ten engelli çocuklar için özel program

TRT Diyanet'ten engelli çocuklar için özel program

TRT, engelli çocukların ve ailelerinin yaşadıkları hikayeleri "Cennet Çocukları" adlı programla ekrana taşıyacak- TRT Diyanet TV'de her perşembe yayınlanacak programda, ilk olarak Mersin'de yaşayan 10 yaşındaki serebral palsili Mert Özdemir'in hayata tutu

ANKARA (AA) - Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), engelli çocukların ve ailelerinin yaşadıkları hikayeleri "Cennet Çocukları" adlı programla ekrana getirecek.

TRT Diyanet Televizyonunda her perşembe saat 20.00'de yayınlanacak programda, engelli çocuklar ve ailelerinin verdiği yaşam mücadalesi, çektikleri zorluklar ve bunların üstesinden nasıl geldikleri anlatılacak. Hiçbir engelin yaşamaktan alıkoyacak kadar güçlü olmadığının vurgulanacağı programda, kutsal hayat hakkını engellere karşı üstün kılan inancın ve direncin kahramanlarının hikayeleri yer alacak.

Engelli olan çocuğunu bir süre önce kaybeden Ali Sali'nin danışmanlığında, TRT İç Yapımlar Koordinatörlüğünce hazırlanan ve TRT Diyanet Kanalında yayınlanacak programda, özel çocuklar ve ailelerinin hayata tutunma anları, ekran başındakilerle paylaşılacak.

- İlk konuk 10 yaşındaki serebral palsili Mert olacak

Her hafta başka bir hikayenin anlatılacağı programda ilk olarak Mersin'de yaşayan 10 yaşındaki serebral palsili Mert ve annesi Hatice Özdemir'in hayatından kesitler yer alacak.

Mert'in durumunun fark edilmesi ve daha sonra Özdemir ailesinin yaşadıkları gönüllere umut serpecek.

Engelli doğan çocuklar ile ailelerinin hayatını konu edinen "Cennet Çocukları" programı, ailelerin manevi dünyasındaki etkiler ve değişimlere dikkat çekmek ile farkındalık yaratmak amacıyla hazırlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :