TOBB'un Katkılarıyla Beyşehir'de Yeni Bir Anaokulu Temeli Atıldı

TOBB'un Katkılarıyla Beyşehir'de Yeni Bir Anaokulu Temeli Atıldı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından desteklenen 8 derslikli anaokulu için temel atma töreni düzenlendi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yaptırılacak olan 8 derslikli anaokulunun temeli düzenlenen törenle atıldı. Beyşehir ilçesi Müftü Mahallesinde yapımına başlanan anaokulunun temel atma töreninde konuşan Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, TOBB'un Türk kültürü ve eğitimine sağladığı desteklere Beyşehir'deki proje ile bir yenisinin daha eklendiğini belirtti.

Akbıyık, temeli atılan anaokulunun devlet millet bütünlüğünün güzel örneklerinden biri olduğunu vurgulayarak, okulun artan sanayi hamlesiyle istihdamın ve özellikle kadın çalışan sayısının artmasıyla birlikte ana okullarına olan ihtiyacın gün geçtikçe arttığını ifade etti. Okulun 8 derslikli ve 500 kişilik konferans salonu olan bin 400 metrekarelik kapalı alandan oluşacağını dile getiren Akbıyık, tam kapasiteyle hizmet verildiğinde 240 öğrencinin eğitim göreceğini belirtti.

Beyşehir Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk da, temel atma töreninin ardından yapımına başlanacak olan anaokulunun Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Başkanlığı işbirliği ile Beyşehir'e kazandırılacağını belirterek, ilçeye hayırlı olması dileğinde bulundu.

Törende, yapılan dua ve kurban kesilmesi sonrasında anaokulu inşaatına ilk harç protokol tarafından konuldu. Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, İlçe Müftüsü Veysel Kükrek, ilçe belediye başkan adayları, siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar törene katıldı.

TOBB'un Katkılarıyla Beyşehir'de Yeni Bir Anaokulu Temeli Atıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.