TİKA'dan Karadağ'da eğitime bilgisayar desteği

TİKA'dan Karadağ'da eğitime bilgisayar desteği

TİKA tarafından başkent Podgorica'daki Sergej Stanic Meslek Lisesinde yaptırılan iki bilgisayar sınıfı açıldı

PODGORİCA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki Sergej Stanic Meslek Lisesinde yaptırılan iki bilgisayar sınıfı törenle hizmete açıldı.

Okuldaki öğrencilerin gelişmiş bilgisayar derslerinden faydalanması amacıyla yaptırılan sınıfların açılışına Karadağ Eğitim Bakanı Damir Sehovic, Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Serhat Galip, TİKA Podgorica Koordinatörü Ahmet Altun, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Bakan Sehovic, değerli yardımları için TİKA'ya teşekkür ederek "Bugün açılışı yapılan proje, TİKA'nın Karadağ'a yaptığı yardımların sadece bir halkası. Projelerin birçoğu Karadağ için büyük önem taşıyan eğitim ve sağlık alanlarında hayata geçiriliyor." diye konuştu.

Eğitimin, hayat boyunca devam eden bir süreç olduğunu kaydeden Sehovic, hem bireylerin hem de ülkelerin sürekli olarak kendilerini geliştirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Podgorica Büyükelçisi Galip de eğitim kurumlarının öğrencilere iyi koşullar sunması gerektiğini belirterek TİKA'nın desteğiyle Sergej Stanic Meslek Lisesinin bugün iki bilgisayar sınıfına sahip olduğuna işaret etti.

TİKA'nın ayrıca aynı okuldaki koridor ve giriş kapılarını da onardığını aktaran Galip, Karadağ'ın tüm şehirlerinde projeler gerçekleştirmeye devam edeceklerini vurguladı.

TİKA Podgorica Koordinatörü Altun da bilgisayar sınıflarını ileri teknoloji bilgisayar ve akıllı tahtalarla donattıklarını belirterek Karadağ'da her alanda proje ürettiklerini ve üretmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler