TİKA'dan Gine Bissau Tarım, Orman ve Hayvancılık Bakanlığı personeline eğitim

TİKA'dan Gine Bissau Tarım, Orman ve Hayvancılık Bakanlığı personeline eğitim

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gine Bissau Orman ve Hayvancılık Bakanlığında çalışan 7 kişilik heyete...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gine Bissau Orman ve Hayvancılık Bakanlığında çalışan 7 kişilik heyete tavuk yetiştiriciliği eğitimi verdi.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Başkanlık ve Gine Bissau Tarım, Orman ve Hayvancılık Bakanlığı ile Gine Bissau Kırsal Kalkınma Federasyonu (KAFO) iş birliğinde Türkiye'ye gelen heyet için Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsünde eğitim programı düzenlendi.

TİKA ile KAFO ortaklığında gerçekleştirilen "Gine Bissau'da Tavukçuluk ve Arıcılık Projeleri" kapsamında Mart 2017'de Gine Bissaulu çiftçilere tavukçuluk-arıcılık alet ve ekipmanları hibe edilmesinin ardından yedi kişilik bakanlık heyeti, mesleki bilgilerinin geliştirilmesi ve Türkiye'nin tavuk yetiştiriciliği alanında sahip olduğu bilgi birikiminin paylaşılması amacıyla Ankara'ya geldi.

Heyet, Türkiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bir haftalık teorik ve pratik bir eğitim programına katıldı.

Program dolayısıyla yapılan törende konuşan Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürü Serdar Kamanlı, Türkiye'de kümes hayvanları yetiştiriciliği, tavuk ve yumurta üretimi, kümes hayvanlarının hastalığı ve tedavisi, kulukça makinesi bakımı ve laboratuvar uygulamaları konularında katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitim verildiğini belirtti.

Kamanlı, Gine Bissaulu katılımcıların ülkelerinde kullanabilecekleri yöntemlerin, uzmanlar tarafından ayrıntılı ve uygulamalı olarak gösterildiğini aktardı.

Burada, Gine Bissaulu heyet adına konuşan Amadu Cande ise TİKA'ya teşekkürlerini ileterek, Türkiye'de tavuk yetiştiriciliği konusunda çok güzel ve faydalı bir eğitim aldıklarını ve bu eğitimin Gine Bissau tarım sektörü açısından faydalı olacağını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :