Konya İçin Tarihi Gün

Konya İçin Tarihi Gün

Konya Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi ve Yeni Sanayi Sitesi arasında ulaşımı sağlayacak tramvay hattının temelini attı.

Konya'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen devasa bir proje olan Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın temeli, düzenlenen törenle atıldı. Temel atma programında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hattın inşasıyla birlikte Konya'nın toplu ulaşım ağını daha da güçlendireceklerini belirtti.

a1.jpg

Başkan Altay, Konya'nın raylı sistem kullanımında Anadolu'nun ilk şehri olduğunu vurgulayarak, 1980'lerden bu yana süregelen raylı sistem ağına yeni bir boyut kazandıracaklarını ifade etti. Toplu ulaşım araçlarının trafiği çözmenin en etkili yol olduğunu dile getiren Başkan Altay, yeni tramvay hattının insanların sanayi bölgelerine daha rahat ulaşmalarını sağlayacağını vurguladı.

Temeli atılan hattın maliyetinin 1.7 milyar TL olduğunu belirten Başkan Altay, Adliye-Şehir Hastanesi kısmının Dünya Bankası ile, Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi etabının ise öz kaynaklarla gerçekleştirileceğini açıkladı. Ayrıca, Konya'nın ilk metrosunun inşası için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü ve önümüzdeki dönemde bu projeye başlayacaklarını söyledi.

a2.jpg

Başkan Altay, Konya'nın toplu ulaşım hizmetlerini sürekli olarak geliştirmeye odaklandıklarını ve yeni otobüs alımlarıyla filoyu yenilemeye devam ettiklerini belirtti. Konya'nın tüm büyükşehirler arasında en uygun toplu ulaşım hizmetini sunduğunu da vurgulayan Başkan Altay, vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, Büyükşehir Belediyesi'nin özverili çalışmalarını takdirle karşılayarak, şehrin yaşam kalitesini artırmaya yönelik projelerin devamını diledi. Temel atma töreninin ardından, Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın ilk etabının temeli dualarla atıldı. Bu önemli proje, Konya'nın toplu ulaşım alanındaki dönüşümüne büyük katkı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler