TİKA'dan Çad'da "Kentsel Planlama ve Katı Atık" eğitimi

TİKA'dan Çad'da "Kentsel Planlama ve Katı Atık" eğitimi

İstanbul'dan gelen uzmanlar, Arazi İyileştirme ve Şehir Planlama Bakanlığı ile Encemine Büyükşehir Belediyesinde çalışan 68 kişiye eğitim veriliyor

ENCEMİNE (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı, Çad’da "Kentsel Planlama ve Katı Atık" konusunda eğitim programı düzenledi.

TİKA Uzmanı Murat Toman, yaptığı açıklamada, “Arazi İyileştirme ve Şehir Planlama Bakanlığı ile Encemine Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 68 personele İstanbul’dan gelen uzmanlar tarafından eğitim veriliyor. 28 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında sürecek eğitimler 5 gün boyunca devam edecek ve bir gün de sahada uygulamalı olarak gösterilecek." dedi.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesinden Ali Fatih Uysal da "Sürekli gelişmekte olan kentlerin en önemli sorunlarından biri kentlerin planlama sürecidir. Çad'ın başkenti Encemine'de TİKA öncülünde temel sorunlara hızlı ve doğru müdahale edecek stratejik mekansal planlamaya odaklanacağız. Bizim amacımız insanlara kentsel planlama adına konvansiyonel plan sisteminden stratejik plan sistemine nasıl geçilmesi gerektiğini ve bu stratejik planın faydalarının neler olduğunu anlatmaktır." diye konuştu.

TİKA tarafından düzenlenen eğitim sonunda başarılı olan katılımcılar teknik inceleme ve kısa süreli eğitim için Türkiye’ye gönderilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler