TEB Nakit Yönetimi Akademisi

TEB Nakit Yönetimi Akademisi

TEB Genel Müdürü Leblebici:- "Nakit yönetimi konusundaki başarılarımız 16 ödül ile tescillendi"- Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Alkin:- "Rusya'ya 'çek elini' dedik. Rusya sert açıklamalar yapacak ama işler sakinleşecek"

İSTANBUL (AA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, nakit yönetimi konusundaki başarılarının 16 ödül ile tescillendiğini ifade etti.

Bu yıl ilk kez düzenlenen "TEB Nakit Yönetimi Akademisi"nin açılış konuşmasını yapan TEB Genel Müdürü Leblebici, "TEB olarak, şirketlerin finans süreçlerini teknolojik gelişmelerle buluşturarak kolaylaştırmayı ve katma değer sunmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda iş ortaklarımızın ihtiyaçlarını dinleyerek kurum DNA’mıza işleyen inovatif bakış açımızla çözümler geliştiriyoruz. Nakit Yönetimi konusu da uzun zaman önce yatırım yapmaya başladığımız ve "Danışman Banka" anlayışımızla üstünlüğümüzü sürdürdüğümüz alanlardan biri" dedi.

Leblebici, başarılarının uluslararası alanda aldıkları 16 inovasyon ödülü ile tescil ediliyor olmasının kendilerini gururlandırdığını belirterek, "Bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz TEB Nakit Yönetimi Akademisi’nde olduğu gibi bundan sonraki etkinliklerimizde de nakit yönetimi konusunda sektörün nabzını tutmaya, trendleri anlatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'de kadınların girişimciliğinin yüksek olduğuna inandıklarının altını çizen Leblebici, "Kadın girişimcileri destekleyerek ülke ekonomisine katkı sağlayacağız" açıklamasını yaptı.

 

- "TEB Kurumsal Bankacılık Türkiye sınırlarını aştı"

 

TEB Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gülümser Özgün Henden, Türkiye’nin içinden geçtiği bu dönemde banka olarak üzerlerine düşen görevin sadece kendi gemilerini sağ salim limana ulaştırmaktan ibaret olmadığının altını çizerek, "Aynı zamanda müşterilerimizi de desteklemeli, ihtiyaç duydukları konularda yanlarında olmalıyız. Bize düşen görevin, müşterilerimize, likidite, alacak, stok, emtia fiyatları, regülasyonlar, kur, parite gibi her türlü değişkene karşı risklerini analiz etmelerinde ve yönetmelerinde yardımcı olmak olduğuna inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Henden, nakit yönetimi konusunda sahip oldukları deneyim ve BNP Paribas ile kurulan stratejik ortaklık sayesinde TEB Kurumsal Bankacılık’ın Türkiye sınırlarını aşarak dünyanın 57 ülkesinde müşterilerine nakit yönetimi hizmeti sunduklarını belirtti.

TEB olarak kurumsal bankacılık konusunda gelecek dönem için stratejilerini aktaran Henden, "Stratejimiz müşterilerimize vereceğimiz danışmanlık, geniş ürün gamımız ve hizmet kalitemizle rakiplerimizden ayrışmak üzerine kurulu. Bu stratejimiz doğrultusunda bugün burada ilkini düzenlediğimiz TEB Nakit Yönetimi Akademisi’ni başlattık. İş ortaklarımız açısından da faydalı olacağına inandığımız bu etkinliğimizi düzenlemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

- "Rusya'ya 'çek elini' dedik"

 

Programda "Ödemelerin Geleceği" başlıklı oturumda konuşan Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin, gündemdeki düşürülen Rus uçağı ile ilgili olarak, "Selahattin Eyyubi'den bugüne kadar Ortadoğu'daki olaylarda pek bir değişiklik yok. Biz, 'ya ver elini' diyoruz ya da 'çek elini' diyoruz. Biz şimdi Rusya'ya 'çek elini dedik'. Rusya sert açıklamalar yapacak ama işler sakinleşecek" dedi.

Nakit yönetimi alanındaki güncel gelişmeler hakkında bilgi paylaşılan programda, nakit yönetiminde geleceğin trendleri gün boyu süren panellerde masaya yatırıldı. "Türkiye e-Dönüşümünü Tamamlıyor" panelinin yanı sıra programda, "Uzaktan Ödemeler Paneli - TEB Nakit Yönetimi Çözüm Tasarım", "Uluslararası Nakit Yönetimi", "Ulusaldan Globale", "Kurumsal Şirketlerin Kullandığı Elektronik Çözümler: Mobilitenin Yeri ve Geleceği" ve "2016 Neler Getirecek" panelleri gerçekleştirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı