TCMB'nin faiz kararı

TCMB'nin faiz kararı

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak:- "TCMB'nin faiz indirim kararının bankaların mevcut faiz oranlarına yatırımcı lehine hızlı bir şekilde yansıması gerekiyor"

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indirim kararının bankaların mevcut faiz oranlarına yatırımcı lehine hızlı bir şekilde yansıması gerektiğini bildirdi.

Olpak, faiz indirim kararına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, TCMB'nin faiz indirimi sürecine devam etmesinin iş dünyası adına sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti.

Faiz koridorunun üst bandının 25 baz puan düşürülerek yüzde 8,50'ye çekildiğini ve bu indirimle birlikte son 6 ayda yapılan toplam faiz indiriminin 2,25 puana ulaşmış olduğunu hatırlatan Olpak, şunları kaydetti:

"TCMB'nin faiz indirimleri konusundaki bu kararlı tutumu, 15 Temmuz darbe girişimi ile Türkiye ekonomisinin sürüklenmek istendiği uçuruma ve yeni Türkiye'de yeri olmayan yüksek faiz, yüksek üretim maliyeti ve düşük yatırım tuzağına düşmeyeceğini göstermiştir. Dün 2,95'in üzerini gören dolar/TL'nin TCMB'nin faiz indirimi kararının hemen ardından 2,94'ün altına düşmesi, son dönemde küresel ekonomik gelişmeler karşısında yukarı yönlü baskı altında kalan kur için olumlu bir gelişme. Bununla birlikte bu kararın bankaların mevcut faiz oranlarına yatırımcı lehine hızlı bir şekilde yansıması gerekiyor. Bankalar tarafından kullandırılan kredilerin maliyetleri düşmedikçe ekonomik aktivitedeki canlılığın sürdürülebilir olması mümkün değildir. Bu bağlamda TCMB'den beklentimiz, yalnızca faiz koridorunun üst bandında değil, aynı zamanda politika faizinde de indirime giderek ekonomik büyümeyi ön plana alan adımlar atmasıdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :