TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı

CHP Grup Başkanvekili Gök: "Elektrik kesintisiyle ilgili tatminkar açıklama bekliyoruz"

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, birçok yerde elektrik kesintisinin devam ettiğini belirterek, hükümetten tatmin edici açıklama beklediklerini söyledi. 

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı. 

Gündem dışı konuşmalarda AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Türkiye'deki domuz gribi vakalarına değindi. 

Dünya genelinde her yıl yetişkinlerin yüzde 20'sinin çocukların yüzde 5'inin enfeksiyona yakalandığını anlatan Bakır, yılda 250 ila 500 bin kişinin bu enfeksiyon nedeniyle yaşamını yitirdiğini kaydetti. 

Domuz gribi olarak adlandırılan H1N1 virüsüne yakalanan hasta sayısının Türkiye'de sıra dışı bir durum olmadığını gösterdiğini dile getiren Bakır, laboratuvarlara gönderilen örneklerden 498'inde H1N1 virüsü tespit edildiğini belirtti.

Bu grip sezonunda 54 kişinin gripten hayatını kaybettiğini anlatan Bakır, yaş ortalamasının 55 olduğunu, en küçük hastanın 5 yaşında olduğunu ifade etti. 

Bakır, kişisel hijyenin düzeltilmesi ve sağlıklı yaşam stilinin hastalıkla mücadelede büyük önem taşıdığını vurguladı. 

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise Ortadoğu'da tehlikeli gelişmelerin yaşandığını, nüfuz mücadelesinin Irak ve Suriye'den Yemen'e kadar yayıldığını söyledi. 

İran'ın Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı ABD ile sessiz müttefiklik yürüttüğünü ifade eden Yeniçeri, "AKP iktidarı, etrafında meydana gelen işbirliği ve koalisyonlara karşı ilgisizdir. Her gelişmeden Türkiye zararlı çıkmakta, İran ise karlı çıkmaktadır. Bölgede küresel güç, Müslüman'ı Müslüman'a kırdırmaktadır. 'Haklı Müslüman'ı tutuyorum' diye birbirlerini kıran iki Müslüman grup arasında taraf olmak Müslümanlığa da bölgeye de yapılan en büyük hıyanettir" diye konuştu.

MHP'nin Suriye tezkeresine Süleyman Şah Türbesi ve Türkmen nüfus nedeniyle destek verdiğini anlatan Yeniçeri, "Süleyman Şah Türbesi'ni yerinde tutamayan, Suriye Türkmenler'i için bir adım dahi atamayan hükümete verdiğimiz destek haram olsun" dedi.

 

- "Ayrımımız mazlumlukla zulüm arasında"

 

Sataşmadan söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, muhalefetin Musul başkonsolosluğundaki personelin rehin alınması olayında erken tahliye yapılmadığı eleştirisinde bulunduğunu anımsattı.

"Aslolan insanların hayatıdır" diyen Bostancı, hükümetin her türlü tedbiri alacağını ve Türkiye'nin hukukunu koruyacağını vurguladı.

İktidarın Müslümanlar arasında ayrım yaptığı iddiasının bühtan olduğunu ifade eden Bostancı, "Bizim ayrım yaptığımız bir çizgi var elbette. Bu da mazlumlukla zulüm arasındaki ayrımdır ve bizim burada haysiyetli bir duruşumuz var" diye konuştu. 

Malatya'nın sorunları hakkında konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise birçok ilde elektriklerin kesik olduğunu anımsatarak, "Hükümet ve bakanlardan çıt çıkmıyor. Kocaeli'de Japon mühendis halat koptuğu için intihar etti. Enerji Bakanının Türkiye'ye saygısı varsa istifa etsin" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de elektrik kesintisinin birçok yerde devam ettiğini belirterek, açıklamaların ikna edici olmadığını söyledi.

Elektrik kesintisi nedeniyle hayatın durduğunu dile getiren Gök, tatminkar açıklama beklediklerini ifade etti. 

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise ülkenin güvenliğinin sarsıldığını savunarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti. 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise emeklilerin haklarının iyileştirilmesini istedi. Halkın yoksul olduğunu savunan Tanal'ın, "Milletvekillerinin aldığı para haramdır. Milletvekilliği sadece parmak kaldırmayla yapılmaz" sözlerine AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi. Tanal'ın da cevap vermesiyle tartışmanın büyümesi üzerine TBMM Başkanvekili Mumcu, birleşime ara verdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı