TAB Gıda, Türkiye'nin En Büyük Halka Arzına İmza Attı

TAB Gıda, Türkiye'nin En Büyük Halka Arzına İmza Attı

TAB Gıda, 6,8 milyar TL'lik halka arzıyla Türkiye'nin en büyük halka arzını gerçekleştirdi. Şirketin halka açıklık oranı yüzde 20,09 oldu.

TAB Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Türkiye'de TL bazında bugüne kadar yapılan en büyük halka arza imza attı.

Şirketin halka arzında 18-19-20 Ekim'de 1 TL nominal değerli pay için 130 TL'den talep toplandı. Satışa sunulan 52 milyon 500 bin TL nominal değerli payların tamamının satışı sonucunda halka arz büyüklüğü 6,8 milyar TL, halka açıklık oranı yüzde 20,09 olarak gerçekleşti.

TAB Gıda'ya yurt içi kurumsal yatırımcılardan 4,2 kat, yurt içi bireysel ve Grup çalışanlarından oluşan yatırımcılardan ise 2,1 kat talep geldi. Böylece, halka arzda planlanan tahsisatın toplam 2,5 katı talep toplanmış oldu. Dağıtım sonucunda, payların yüzde 78,1'i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20'si de yurt içi kurumsal yatırımcılara, kalanı Grup çalışanlarına tahsis edildi.

TAB Gıda payları TABGD koduyla Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

  • TAB Gıda Hakkında

TAB Gıda, Türkiye'nin en büyük fast food restoran zinciri operatörüdür. Burger King, Popeyes, Arby's, Sbarro, Usta Dönerci ve Komagene gibi dünyaca ünlü markalar ile hizmet veren şirket, Türkiye'de 22 bini aşkın kişiye istihdam sağlıyor.

  • Halka Arzın Önemi

TAB Gıda'nın halka arzı, Türkiye'de halka arzlar için önemli bir dönüm noktası oldu. Şirket, halka arzıyla Türkiye'nin en büyük halka arzını gerçekleştirerek, yerli şirketlerin halka arzında güçlü bir momentum yarattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler