Suriyeli yetimlere kıyafet ve oyuncak yardımı

Suriyeli yetimlere kıyafet ve oyuncak yardımı

Ülkelerindeki iç savaşta anne ya da babalarını kaybeden Şanlıurfa'daki 150 Suriyeli çocuğa, ayakkabı, kıyafet ve oyuncak hediye edildi

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından ülkelerindeki iç savaşta anne veya babalarını kaybeden Suriyeli çocuklara, ayakkabı, kıyafet ve oyuncak dağıtıldı.

Sığınmacılara hizmet amacıyla kurulan platform tarafından her hafta sonu düzenlenen Suriyeli yetim ve öksüz çocuklara yardım etkinlikleri kapsamında, Viranşehir ilçesindeki konteyner kentte kalan 150 çocuk sevindirildi.

Minibüslerle Paşabağı Mahallesi'ndeki Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Yardım Mağazası'na getirilen çocuklar, gönüllülerin yardımıyla buradan kendilerine uygun ayakkabı ve giysileri seçti.

Hayırseverlerin yakından ilgilendiği çocuklar, oyuncaklarını alıp yemek yedikten sonra araçlarla çadır kentte götürüldü.

Mağaza sorumlusu Veysel Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, platform olarak mağdur Suriyelilerin acılarını bir nebze olsun hafifletmek için gayret ettiklerini söyledi.

Barınma merkezlerinde anne ya da babasını kaybeden çok sayıda çocuk için hayırseverlerin desteğini beklediklerini anlatan Toprak, şunları kaydetti:

"Mağazadan şimdiye kadar yaklaşık 75 bin kişi yararlandı. Amacımız tüm ihtiyaç sahibi çocuklarımızı giydirmek. Ramazan dolayısıyla her gün çocuklara kıyafet dağıtmak ve onları sevindirmek istiyoruz. Ancak imkanlarımız yeterli değil, bunun için özellikle bu dönemde vatandaşlarımızın desteğini her zamankinden daha çok bekliyoruz. Bir yetim veya öksüzü sevindirmek dünyalara bedel. Bu duyguyu tüm kardeşlerimizin tatmasını istiyoruz. Bugün de Viranşehir'deki kamptan 150 çocuğumuzu sevindirdik. Yeni kıyafetlerini aldılar, oyuncakları oldu. Böylelikle bir nebze olsun sıkıntılarını unutmuş oldular."

Platform başkanı Osman Gerem ise savaşın başladığı ilk günden itibaren sığınmacıların ve Suriye'deki ihtiyaç sahibi insanların yanında olduklarını belirterek, kentte de savaşın mağdur çocuklarını sevindirmeye gayret ettiklerini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler