Spor camiasından Başkan Akyürek'e teşekkür ziyareti

Spor camiasından Başkan Akyürek'e teşekkür ziyareti

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şubesi (TSYD) yöneticileri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret...

 Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şubesi (TSYD) yöneticileri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.

Akyürek, yaptığı konuşmada, Türkiye ve Konya'nın tanıtımı için sporun çok önemli olduğunu söyledi. Toplumun sağlığı, huzuru ve mutluluğu açısından sporun tabana yayılması gerektiğini vurgulayan Akyürek, bu anlamda spor yazarları, amatör spor kulübü yöneticileri ve federasyonla işbirliği içinde çalışmak istediklerini dile getirdi.

Stadyumda ve stadyumun da içinde bulunduğu Olimpiyat Köyü alanında amatör spor kulüplerinin de faaliyet göstermesi için her türlü altyapıyı hazırlayacaklarına değinen Akyürek, şöyle konuştu:

"Stadyumumuzun tribün hatlarının bir bölümünü alışveriş merkezi ve spor müzesi olarak düzenliyoruz. İçeride bazı bölümler de restoran ve ikram yerleri, fitness alanı ve toplantı alanı olarak düzenleniyor. Çok önemli bir bölümünün de amatör spor kulüplerine düzenlenerek ayrılması projede var. Hem bunu yapmak istiyoruz hem de bazı Avrupa şehirlerinde olduğu gibi amatör spor kulüplerine yeni antrenman sahalarıyla idare merkezinin de olduğu farklı bir kompleksi kazandırmak istiyoruz."

Belediye olarak spor altyapısını güçlendirme çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Akyürek, yatırımların doğru kullanılması konusunda derneklerin önemli katkıları olacağını ifade etti.

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay ise yeni Konya Stadyumu'nun ülke genelinde büyük ses getirdiğini belirtti. Bunu statta oynanan ilk maçta yaşayarak göreceklerini belirten Ay, Başkan Akyürek'e teşekkür etti.

TSYD Konya Şubesi Başkanı Recep Çınar da Konya'nın bir olimpiyat şehri olma yolunda ilerlediğini görmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Ziyaret sonunda Ay ve Çınar, Akyürek'e Türk sporuna katkılarından dolayı teşekkür plaketi ve milli takım forması verdi.