SPLM-N ile UNICEF, çocukları korumak için anlaştı

SPLM-N ile UNICEF, çocukları korumak için anlaştı

UNICEF ile kapsamlı bir plan için anlaşmaya varan SPLM-N örgütünün, Sudan'da çatışma bölgelerindeki çocuk, kadın ve sivilleri koruma konusunda kararlı olduğu vurgulandı

HARTUM (AA) - Sudan Halk Kurtuluş Hareketi-Kuzey (SPLM-N) örgütü ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), "çocukları korumak için kapsamlı bir plan" üzerinde anlaşmaya vardı.

Örgütün Sözcüsü Mubarek Erdul tarafından yapılan yazılı açıklamada, "SPLM-N, UNICEF ile çocukları korumak için kapsamlı bir plan üzerinde anlaştı." ifadesine yer verildi.

Plan için örgüt ile Sudan hükümetinin daha sonra üzerinde anlaşma sağlayacağı yöntemlerin kullanılmasına ilişkin de ittifak edildiği belirtilen açıklamada, SPLM-N'nin çatışma bölgelerindeki çocuk, kadın ve sivilleri koruma konusunda kararlı olduğu vurgulandı.

Birleşmiş Milletler (BM), Kenya'nın başkenti Nairobi'de muhalif hareketlerle çocukları koruma konulu 4 günlük bir çalıştay düzenlemişti. Çalıştay iki gün önce sona ermişti.

SPLM-N ile BM, 23 Kasım 2016'da İsviçre'nin Cenevre kentinde, 18 yaşından küçük çocukların çatışmalarda kullanılmasını engelleyen bir çalışma planına imza atmıştı.

Sudan'ın Darfur bölgesinde "Adalet ve Eşitlik Hareketi", "Sudan Kurtuluş Hareketi" ve "Sudan Halk Kurtuluş Ordusu" hareketlerini bünyesinde barındıran Devrim Cephesi, 2003 yılından bu yana hükümete karşı savaşıyor. SPLM-N örgütü ise 2011'den itibaren Güney Kordofan ve Mavi Nil eyaletlerinin bağımsızlığı için silahlı mücadele yürütüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler