''Sözleşmeli Personel Kadroya Geçirilmelidir''

''Sözleşmeli Personel Kadroya Geçirilmelidir''

Büro Memur-Sen Konya Şube Başkanı Mahmut çimen “Çalışma hayatında tüm sözleşmeli personel kadroya geçirilmelidir. Bu konuda ısrarımızı sürdüreceğiz” dedi.

SÖZLEŞMEDEN KAYNAKLANAN SORUNLAR VAR

Büro Memur-Sen Konya Şube Başkanı Mahmut Çimen konu hakkında şu açıklamada bulundu., “4/B’lilerin sözleşmeden kaynaklanan sorunları var. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda bu sorunları tek tek tespit ettik ve hazırlıklarımızı tamamladık. Bu kapsamda 4. Dönem Toplu Sözleşme konularını belirledik. Talepleri toplu sözleşme masasına taşımak için artık gün sayıyoruz. Masadan çözüm çıkması için mücadele edeceğiz. Sorunların temelinde kadro verilmemesi yatmaktadır. Sözleşmeliler için değişmez talebimiz kadro verilmesidir” diye konuştu.

ÇALIŞANLAR ARASINDA AYRIM KABUL EDİLEMEZ

Kamu görevlileri arasında ayrım gözetilmeden durumlarında iyileştirme yapılması gerektiğini ifade eden Çimen, “Bilinmesini isteriz ki kamu görevlilerinin taleplerinin karşılanmadığı, beklentilerimize uymayan hiçbir toplu sözleşme metnini kabul etmeyeceğiz. İçi dolu olmayan bir metni asla imzalamayız. Sözleşmeli personelin kadro talebi mutlaka karşılanmalı, yaşanan sorunlara kökten çözüm bulmak kadro verilmesinden geçmektedir” şeklinde konuştu.

KADRO VERİLİRSE SORUNLARI ÇÖZÜLÜR

“Çalışma hayatını düzenleyen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın kendi personelini görmüyor olması asla kabul edilemez” diyen Çimen, “Tüm sözleşmeli personel kadroya geçirilmelidir. Bu konuda ısrarımızı sürdüreceğiz. Tayin hakkı olmayan, görevde yükselme şansı bulunmayan, ailesinden ayrı yaşamak zorunda kalan, doğum, ölüm ve ücretsiz izin hakları kadrolu memurdan farklı olan 4/B’liler kadro müjdesi verilmesi için çaba sarf ediyoruz. 4/B’lilerin mali ve sosyal hakları düzeltilmelidir. Herkes bilmelidir ki, sendika olarak bu kardeşlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. 4/B’lilere kadro bizim kırmızıçizgimizdir. Kadro mücadelesinden asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.”Haber Merkezi