Sosyal medyada yer alan 'Konya'da cami yıkıldı' paylaşımında gerçek ortaya çıktı

Sosyal medyada yer alan 'Konya'da cami yıkıldı' paylaşımında gerçek ortaya çıktı

Sosyal medyada dolaşan 'cami yıkıldı' iddiaları!... Konya'nın Meram ilçesinde bulunan bir kaçak mescidin, can güvenliği riski nedeniyle belediye ekipleri tarafından yıkıldığı ortaya çıktı.

Gerçek: Mescit, Kaçak Olarak İnşa Edilmiş

Konya'nın Meram ilçesi, Karahüyük Mahallesi'nde bulunan Ekin Sokak ile Yağcılar Sokağı kesiştiren noktada yer alan yapı, kamuoyunda "Yeni yapılan bir cami yıkıldı" başlığı altında yanlış bilgi olarak paylaşıldı. Ancak, bu yapının bir cami değil, kaçak bir mescit olduğu ortaya çıktı.

Bina, Tarım Arazisine Bahçe Duvarı Üzerine Kaçak İnşa Edildi

Yapının, tarım arazisi sınırlarının dışına taşarak bahçe duvarı üzerine kaçak bir şekilde inşa edildiği ve bu inşaata rağmen resmi uyarılara yanıt verilmediği belirtildi. Belediye ekipleri, yapının can güvenliği riski oluşturduğunu tespit ederek yıkımı gerçekleştirdi.

Kaçak Yapılar ve Deprem Tehlikesi

6 Şubat'ta yaşanan depremlerdeki can kayıplarının gölgesinde, kaçak yapılara karşı mücadele sürerken, vatandaşlar da bu konuda belediyenin haklılığını vurguladılar.

kullanici.jpg

Bir kullanıcı sosyal medyada yapılan paylaşıma şu açıklamayı yaptı:

“Daha yakın zamanda yaşadık can yakıcı depremleri. Kaçak yapı demek belediye tarafından ne mimari projesi ne statik projesi onaylanmış proje olmadığı demektir. Camiler toplu alanlardır, buralarda insan sirkülasyonu fazla olur. Bu sebeple 5 kişilik ailenin yaşadığı kaçak bir yapıdansa belki 50 kişinin geleceği kaçak yapıyı yıkmak daha mantıklı değil midir?”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum