Son Dakika Haberi: Konya'da büyük miting planlanıyor

Son Dakika Haberi: Konya'da büyük miting planlanıyor

Yaralı Filistinli kadın ve çocuklarının bulunduğu hastanede katliama imza atan İsrail, 1000'e yakın sivili şehit etti. Konya'da da hareketli anlar yaşanıyor. Art arda çağrılar yapılıyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun saldırıları sürerken, bölgeden acı bir haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak abluka altındaki kentte bir hastanenin vurulduğu öğrenildi. İsrail ordusu tarafından El-Mamedani Hastanesi'nde en az 500 kişi yaşamını yitirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sert Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'de hastane bombalamasına dair "İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından şu sözlere yer verdi:

"İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum."

İsrail'den Skandal Açıklama

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bulunan bir hastaneye düzenlediği saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti. Kan donduran saldırıya ilişkin İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Saldırıyı biz mi yaptık bilmiyoruz. Hamas çok fazla yalan haber üretiyor. Henüz konuşmak için çok erken." denildi.

Konya'da Hareketli Anlar!

Özellikle sosyal medyada Konya'da İsrail'in protesto edilmesi için çağrılar yapılıyor. Gece yarısına rağmen Konya Zafer Meydanı'nda büyük bir miting yapılması bekleniyor.

whatsapp-image-2023-10-17-at-22-30-19.jpeg

Konya'nın belediye başkanlarından tepki

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca İsrail'in Gazze'deki hastaneye saldırılarına tepki verdi.

"Kadın, çocuk, genç yüzlerce insanı katletti"

Başkan Altay'ın yapmış olduğu paylaşımda, "İsrail günlerdir işlediği savaş suçlarına ve katliama bir kara leke daha ekledi. İşgalci İsrail hastane vurdu, kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden yüzlerce insanı katletti. Kahrolsun İsrail." ifadelerine yer verdi.

"İsrail Çocuk kadın demeden katliama devam ediyor"

Başkan Kavuş, "Yıllar boyu mazlum Filistin halkına zulmeden İşgalci ve Katil israil devleti yaşlı, genç, çocuk kadın demeden katliama devam ediyor.Hiç bir savaş hastaneleri dahi bombalayacak kadar kalleşçe olamaz. Kahrol israil!" ifadelerini kullandı.

"İsrail bir ülke ve devlet olmadığını bugün bir kez daha gösterdi"

Başkan Kılca, "İsrail bir ülke ve devlet olmadığını bugün bir kez daha gösterdi. Günlerdir binlerce masumu katleden, tüm savaş suçlarını uygulayan ve son olarak bir hastaneyi dahi vuracak kadar kuduran bu yapının kahr-u perişan olacağı günler inanıyorum ki çok yakındır." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.