Solo Çağdaş Dans Festivali başlıyor

Solo Çağdaş Dans Festivali başlıyor

Türkiye'de bireysel çağdaş dans kategorisine özgün ilk etkinlik olan Solo Çağdaş Dans Festivali, 29 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde CerModern açık hava sahnesinde izleyiciyle buluşacak

ANKARA (AA) - Türkiye'de bireysel çağdaş dans kategorisine özgün ilk etkinlik olan Solo Çağdaş Dans Festivali 29 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde CerModern açık hava sahnesinde izleyiciyle buluşacak.

CerModern'den yapılan yazılı açıklamaya göre, dans sanatının özgün yorumlarından olan bireysel dans kategorisine özel bir alan açmaya hazırlanılıyor.

Bu kapsamda Türkiye'de bireysel çağdaş dans kategorisine özgün ilk etkinlik olan Solo Çağdaş Dans Festivali ile 3 gün süresince ulusal ve uluslararası dans sanatçılarının gösterimleri, atölye programları, seminer, konser ve film gösterimleriyle izleyiciye zengin bir program sunulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen festival koordinatörü Filiz Güneş, ulusal ve uluslararası dansçıların, kurumların etkinliğe gösterdikleri yoğun ilginin kendileri için motivasyon kaynağı olduğunu, ayrıca gelecek yıllarda birkaç ili kapsayan bir program için çalıştıklarını belirtti.

CerModern Sanat Programları Yönetmeni Zihni Tümer ise dünyada köklü bir geleneği olan çağdaş dansın 50'li yıllardan bu yana Türkiye'de, özellikle Ankara'da kurumsallaştığın aktararak üstlendikleri sorumluluğun dansın marka değerine katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.

ABD, Avusturya, Avustralya, Almanya, Belçika, İsrail, İsviçre, İtalya, Lübnan, France, Meksika, İspanya ve Ukrayna’dan katılacak 13 solist dansçının yanı sıra, jüri seçmeleriyle belirlenecek 13 ulusal dansçının yer alacağı etkinlikte, jüri kurulu Deniz Alp, Galip Emre, Özgür Adam ve Uğur Seyrek'den oluşuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :