SMMMO’da bilgilendirme semineri

SMMMO’da bilgilendirme semineri

Kamu Gözetimi Kurumu tarafından Konya SMMM Odasında düzenlenen “Sürekli Eğitim ve Yeni Raporlama Formatları” konulu seminer, KGK Gözetim Dairesi Başkanı Murat Eskin’in katılımlarıyla düzenledi.

Seminer başlangıcında konuşma yapan Konya SMMM Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek konuşmasında “Birçok değişiklik ve dijital dönüşüm yanında mesleğimiz denetime yönelmeye başlamış olup, dönüşümlere ayak uydurmamız ve mesleğimizin gelişimi için kendimizi geliştirerek teknolojiyi ve gelişmeleri iyi takip etmemiz gerekmektedir. Bağımsız Denetçiler için sürekli eğitim programımız Cumartesi günü itibari ile başlamış olup 4 hafta boyunca devam edecektir. Temel mesleki konulardan oluşan eğitim programımız 56 krediden oluşmaktadır. Dileyen tüm derslere, dileyen seçmeli olarak eğitim programımıza katılabilmektedir. Ayrıca bugün seminerimize katılan bağımsız denetçiler de seminerden 2 kredi alacaklardır.” diyerek seminerin konusuna ve bağımsız denetçiliğin önemine dikkat çekti.

Başkan Seyit Faruk Özselek, “Konya SMMM odası olarak gece gündüz demeden faaliyetlerimize güncel eğitimler ve seminerler ile devam ediyoruz.  5 Kasım da başlayacak olan 2019 yılı Bilirkişilik müracaatına yönelik Bilirkişilik Eğitim kayıtlarımız devam etmektedir. Ayrıca 5-7 Kasım tarih aralığında Konkordato Komiserliği İhtisas Eğitimine müracaatlar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bunların yanında Uygulamalı Muhasebe Meslek Elemanı Kursumuz, SMMM Sınavlarına Hazırlık Kursumuz, Girişimcilik kurslarımız devam etmektedir. Yeni dönem Yüksek Lisans Eğitimlerimiz de 3 Kasım tarihinde yine Oda hizmet binamızda başlayacaktır.” diyerek oda olarak mesleğin ve meslektaşların eğitimi ve gelişimi için gerekli kursları düzenlemeye devam ettiklerini belirtti.

ESKİN: BAZI KONULARDA KAFA KARIŞIKLIĞI OLDUĞUNU GÖRDÜK

Başkan Özselek’in konuşmasının ardından açılış KGK Gözetim Dairesi Başkanı Murat Eskin açılış konuşmalarına devam etti. KGK Daire Başkanı Murat Eskin; “Sürekli Eğitim Tebiliği’nin yürürlüğe girdiği 4 Kasım 2017 tarihten bugüne kadar geçen zaman diliminde kurumumuza olan geri dönüşlerden biz gördük ki,  Sürekli Eğitim Tebliği gerektiği gibi anlaşılamadığı bazı konularda kafa karışıklığı olduğunu gördük ve kurum olarak bu toplantıları yapmaya başladık. Biz toplantılarımıza ilk olarak 7-8-9 Ağustos tarihlerinde Ankara’da Bağımsız Denetim Kurslarının temsilcileri ile yapmış olduğumuz bilgilendirme toplantıları ile başladık. Akabinde de bugün Konya’da düzenlediğimiz gibi iller genelinde toplantılarımızı düzenledik. Bundan sonra ki süreçte de eğitimlerimizi düzenlemeye devam edeceğiz.” diyerek seminerlerini diğer illerde de sürdüreceklerini belirtti.

Konya SMMM Odası üyeleri, stajyerleri ve Yeminli Mali Müşavirlerin yoğun katılımıyla düzenlenen seminer Kamu Gözetimi Kurumu Uzmanları Onur Aras ve Sayın Gülşah Günay’ın sunumlarının akabinde KGK Daire Başkanı ve KGK Uzmanlarına plaket takdimi ile başarıyla tamamlandı.

smmmo’da-bilgilendirme--(2).jpg