'Sizler geleceğimizin teminatı olacaksınız'

'Sizler geleceğimizin teminatı olacaksınız'

Uluslararası Mevlana İmam Hatip Lisesi öğrencileri MÜSİAD Konya Şubesi’nin düzenlediği yemekli toplantıda bir araya geldi

Toplantıya MÜSİAD Konya Şube Başkan Yardımcısı İbrahim Özen, MÜSİAD Konya Şube 5. Dönem Şube Başkanı Aslan Korkmaz ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman’ın yanı sıra Dünya üzerinde 29 ülkeden toplam 50 öğrenci ve okul yöneticileri katılım sağladı.   

Yemeğin ardından katılımcılara MÜSİAD tanıtım filmi izletildi ve akabinde tanışma programı gerçekleştirildi. Daha sonra bir selamlama konuşması yapan MÜSİAD Konya Şube Başkan Yardımcısı İbrahim Özen katılımcılara MÜSİAD Konya Şubesi ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Özen konuşmasında, “MÜSİAD Konya Şubesi olarak bizler de sizin gibi henüz gençliğimizin baharındayız. 1993 yılında Konya sevdalısı bir grup işadamı tarafından kurulan şubemiz, kurulduğu günden bugüne başta ülkemiz olmak üzere, bölgemizin ve Konya’mızın sorunlarının tespiti ve bu sorunların çözüme kavuşturulması için faaliyetlerimizi sürdürmektedir. MÜSİAD Konya Şubesi olarak, Genel Merkezi İstanbul’da bulunan ve Türkiye’nin 81 ilinde teşkilatlanan derneğimizin en büyük şubesi konumundayız. Ülkemizin ve şehrimizin gündeminde yer alan konuları konusunda uzman konuklarla Cuma konferanslarımızda konuşuyor, görüşlerimizi dile getiriyoruz. Üye işadamlarımızın ticaretlerini artırmaya yönelik yurt içi ve yurt dışı iş gezileri organize ediyor, Konya sanayisinde üretilen ürünlerin daha geniş pazarlara ulaşmasına yönelik faaliyetler düzenliyoruz. Yurt dışından iş adamı alım heyetleri getirerek Konyalı sanayicilerimizle buluşturuyor ve iş görüşmeleri yapmalarını sağlıyoruz. Genel merkezimiz tarafından iki yılda bir düzenlenen Uluslararası MÜSİAD Fuarlarına Konya Şube olarak üyelerimizle birlikte katılıyor ve ürünlerimizi sergiliyoruz. Konya Gelişim Grubu komisyonu olarak Konya’nın ve Konya sanayisinin ihtiyacı olan projeleri üretmeye çalışıyoruz. Son olarak Konya Lojistik Merkezi Projemiz ile Konya’yı Mersin Limanı’na kavuşturmaya ve bu sayede Konya sanayisinde üretilen ürünlerin daha ekonomik ve güvenli bir şekilde Mersin Limanı üzerinden Avrupa pazarlarına ulaşmasını amaçlıyoruz. Lojistik Merkez Projesi ilk olarak şubemizin projesi olarak ortaya çıktı ancak; daha sonra projemiz Konya’nın tüm kesimi tarafından kabul gördü. Daha sonra projemiz girişimlerimiz neticesinde yetkili merciler tarafından yatırım kapsamına alınarak kamulaştırması yapıldı. Sizler de ilerde eğitimlerinizi tamamladığınızda gerek kendi ülkeniz, gerekse de Türkiye için yeni projeler üretecek ve hepimizin geleceği olacaksınız” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra söz alan Uluslararası Mevlana İmam Hatip Lisesi Müdürü Mevlüt Özdemir de, “Okulumuz iki yıl önce doksan öğrencisi ile faaliyetlerine başladı. Şu anda ise okulumuzda 50 ülkeden toplam 260 öğrenci var. Kültürleri, yaşamları birbirinden farklı olan bu kardeşlerimizin tek ortak noktaları yüce dinimiz İslam. Bugün bu kardeşlerimizi Konya sanayisini ve Konya’nın ekonomisini daha iyi algılamaları için sizlerle buluşturmak istedik. Bu kardeşlerimizin bir kısmı ülkemizde öğrendikleri bilgiler ile ileride kendi ülkelerinde hizmet verecek bir kısmı da Konya sanayisinin birer neferi olarak şehrimize hizmet verecektir. Bu yüzden bizler de önümüzdeki aylar içerisinde öğrencilerimize Konya sanayisini yakından tanımaları için fabrika gezileri yaptırmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

MÜSİAD Konya Şube 5. Dönem Şube Başkanı Aslan Korkmaz ise; “Şu an burada 29 ülkeden kardeşlerimiz var. Tıpkı İslam Birleşmiş Milletleri gibi bir yapı oluştu. Tek ortak noktamız yüce dinimiz İslam. Dünyanın neresine bakacak olursak nerede bir Müslüman ülke var o ülkede yoksulluk, fakirlik ve gözyaşı hat safhada. Bizler Müslümanlar olarak Rabbimizin bizlere verdiği sınırsız nimetlerin kıymetini pek bilmiyoruz. Müslümanlar olarak daha çok birbirimize kenetlenmemiz gerekirken günümüzde Müslümanlar birbirleri ile savaş halinde. Birleşmiş Milletler denen örgüt nasıl kendi inancından olanı koruyorsa bizler de aynı birlik ve beraberliği sağlamalıyız. Gün Müslümanlar olarak bir olmak, birlik olmak günüdür. Her gün bir önceki günden daha çok çalışmalı ve bu duruma neden geldiğimizi daha çok düşünmeliyiz” dedi.

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman da, “Her ne kadar değişik ülkelerden bizim ülkemize gelmiş olsanız da Peygamber efendimizin, Müslümanlar aynı vücudun ayrı uzuvlarıdır yüce hadisinden hareketle hepimiz kardeşiz. Nasıl ki vücudumuzdaki bir organımız acı çektiğinde diğer organlarımız acı hissediyorsa, bugün bizler de İslam coğrafyalarında yaşananlar karşısında acı çekiyoruz. Kültürlerimiz, yaşam tarzlarımız ayrı olsa da ortak noktamız, dinimizin ve kitabımızın aynı olmasıdır. Eğitimlerinizi tamamladıktan sonra içinizden doktor, mühendis, öğretmen, imam birçok meslekten kardeşlerimiz olacak. Kiminiz ülkenizde hizmet vereceksiniz kiminiz ise Türkiye’de kalarak bu ülke için çalışacaksınız. Nerde olursanız olun iş hayatına atıldığınızda birbirinizi asla unutmayın. Bu güzel birliğinizi ve beraberliğinizi sakın bozmayın” ifadelerini kullandı.                     

 Toplantı Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.