Siyasi partilerde bayramlaşma

Siyasi partilerde bayramlaşma

CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat:- "Elbette bayramda daha güzel şeyler söylemek lazım. Ancak bugün bir taraftan savaşın, diğer taraftan cumhuriyet kazanımlarının bir bir elden gittiği bir süreçte artık Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim daha fazla sessi

İSTANBUL (AA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, bayram nedeniyle güzel şeyler söylemek gerektiğini ancak olumsuzlukların bulunduğunu belirterek, "Ancak bugün bir taraftan savaşın, diğer taraftan cumhuriyet kazanımlarının bir bir elden gittiği bir süreçte artık Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim daha fazla sessiz kalmamız mümkün değil." dedi.

Şişhane'deki İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleşen bayramlaşma programında konuşan Canpolat, Atatürk Havaalanı’ndaki terör saldırısı ve bölgede yaşanan operasyonlarla çatışmalara değinerek, onlarca vatandaşımızın nedensiz ve niçinsiz öldüğü, öldürüldüğü zor bir süreçten geçildiğini belirtti.

CHP'nin bu zor koşulları bilen bir parti olduğunu söyleyen Canpolat, "CHP, kendi kökleri, kendi gelenekleri ve geçmişinden baskılarla, zorbalıklarla karşı karşıya kalan Kuva-i Milliye hareketinden gelen bir partidir. Bu partinin köklerinde mücadele ruhu vardır. Emperyalizme, gericiliğe, faşizme ve işgal edilmiş bir ülkenin verdiği mücadelenin geleneğinden geliyorsunuz." diye konuştu.

CHP'nin başka alanlarda tecrübe aramasına gerek olmadığını ifade eden Canpolat, şöyle konuştu:
"CHP, yedi düvele karşı ve içeride kuşatılmış gericiliğe karşı mücadele veren tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün geleneğinden gelen bir parti. Bu geleneğin günümüzde, özellikle bugünkü koşullarda hem o günkü şartların bugün mevcut olduğunu, bugünkü gericiliğin daha da büyüdüğünü, anayasayı, hukuku tanımayın bir yönetimle karşı karşıyayız. Sadece hukuk kurallarına dayanarak AKP’ye karşı mücadele şansının olmadığı bir gerçektir. Onun için AKP önünde yaptığımız eylemde, söylediğimiz sözlerin arkasında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum."

Canpolat, daha etkin bir mücadele yürütmek için gençlik kollarını yenileyerek daha güçlü konuma getireceklerini söyledi.

Kadın kollarına da daha fazla önem vereceklerini belirten Canpolat, "Kadın örgütlenmesini daha fazla öne çıkaracağız. Bu gündün itibaren kadın ve gençlik hareketini daha güçlü hale getireceğiz. Hep beraber buna katkı sunacağız. Elbette bayramda daha güzel şeyler söylemek lazım. Ancak bugün bir taraftan savaşın, diğer taraftan cumhuriyet kazanımlarının bir bir elden gittiği bir süreçte artık Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim daha fazla sessiz kalmamız mümkün değil." ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanlığı’ndaki bayramlaşma programına CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, İlhan Kesici, Enis Berberoğlu ile il yönetimi ve bazı belediye başkanları katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler