Sitelerde fahiş aidat artışlarının önüne geçecek yeni düzenleme geliyor

Sitelerde fahiş aidat artışlarının önüne geçecek yeni düzenleme geliyor

Kat Mülkiyeti Kanunu'na yeni düzenleme geliyor. Site yönetim şirketlerine sertifika zorunluluğu getirilecek. Aidatlara nitelikli çoğunlukla karar verilecek.

Fahiş aidat artışlarının önüne geçilmesi için üç bakanlık tarafından yürütülen yeni kanuni düzenlemede sona gelindi.

Kat Mülkiyeti Kanunu'na yapılacak düzenlemeyle site yönetim şirketlerine sertifika zorunluluğu getirilecek, aidatlara nitelikli çoğunlukla karar verilecek ve site yönetimine gelecek kişilerin sicillerine bakılacak.

Mevcut Kat Mülkiyeti Kanunu Yetersiz

Piri Reis Üniversitesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Hulki Cihan, yeni düzenlemeyle ilgili, mevcut kanunun 1965'te hazırlandığını ve günümüz ihtiyaçlarına cevap veremediğini söyledi.

Site Yönetim Şirketleri Denetlenecek

Cihan, yeni düzenlemeyle site yönetim şirketlerinin daha şeffaf ve hesap verebilir hale geleceğini belirterek, "Site yönetim şirketlerini bağımsız denetçiler denetleyecek. Bu da aidatların fahiş bir şekilde artmasının önüne geçecek." dedi.

Aidat Artışı İçin Çoğunluk Gerekecek

Cihan, yeni düzenlemeyle aidat artışlarının daha kontrollü hale geleceğini de belirterek, "Aidat artışına karar vermek için artık nitelikli çoğunlukla karar alınması gerekecek. Bu da aidatların aşırı artmasını engelleyecek." diye konuştu.

Cihan, site sakinlerinin de yönetimsel süreçleri takip etmesi gerektiğini belirterek, "Kat malikleri yönetim kurulu toplantılarına katılarak, alınan kararlara itiraz edebilirler. Bunu yapmazlarsa fahiş aidat ödemek zorunda kalabilirler." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler