Sistem'den Büyük Başarı

Sistem'den Büyük Başarı

Bu yıl yapılan TYT ve AYT sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte Sistem Lisesinde büyük sevinç ve mutluluk yaşanıyor.

Konu ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay sınav sonuçlarından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bu yıl da sınavlara 248 katılım ile Konya’da özel okullar içerisinde en yüksek sayıda öğrenciyi sınava soktuklarını ve açıklanan sonuçlara göre 45 öğrencinin Tıp-Dişçilik-Eczacılık, 85 öğrencinin Mühendislik-Mimarlık, 20 öğrencinin de Hukuk, PDR ve Psikoloji bölümlerini kazanabilecek puanlar elde ettiklerini belirtti. Böyle bir sonucu beklediklerini çünkü bu yıl tüm konuları detaylı bir şekilde anlattıklarını, haftada 15 saat Matematik ve 18 saat Fen dersi yaptıklarını belirten Naci Atalay “başarılar tesadüf değildir” dedi.

Geçen yıl Türkiyedeki tüm fen liselerinin üniversiteye öğrenci yerleştirme oranlarının % 54.41 olduğunu belirten Naci Atalay Sistem Lisesi olarak Fen Liselerinin üzerinde bir başarı elde ederek üniversiteye % 62 oranında öğrenci yerleştirdiklerini bu yıl da aynı sonucu beklediklerini belirtti.

Sınavda başarılı olan tüm öğrencileri, anne babaları ve öğretmenlerini kutlayan Naci Atalay sınav sisteminin ve soru sayılarının değişmesinden dolayı bu yıl tercihlerin çok daha dikkatli yapılması gerektiğini belirterek “Deneyimli rehber öğretmenlerden yardım alınmadan tercihlerinizi yapmayın” dedi.

sistem-(2).jpeg