Şişecam'a ICCI Enerji Ödülü

Şişecam'a ICCI Enerji Ödülü

İSTANBUL (AA) - Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Düzcam'ın Mersin fabrikası "Atık Isıdan Enerji Üretimi Projesi" ile ICCI Enerji...

İSTANBUL (AA) - Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Düzcam'ın Mersin fabrikası "Atık Isıdan Enerji Üretimi Projesi" ile ICCI Enerji Ödülü'nü almaya hak kazandı.

Şişecam'dan yapılan açıklamaya göre, bu yıl altıncısı düzenlenen törende ödülü Şişecam Topluluğu adına Kurumsal Gelişim ve Sürdürülebilirlik Başkanı Serdar Gencer, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız'dan aldı.

Enerji Verimlilik Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirilen "ORC (Organic Rankine Cycle) Atık Isıdan Enerji Üretimi Projesi" ile "Atık Isı" alanında ödüllendirilen Şişecam Düzcam'ın Mersin fabrikası, cam endüstrisindeki inovatif yönü ve uygulamalarındaki başarısı nedeniyle ödüle layık görüldü.

Şişecam Düzcam'ın Bursa-Yenişehir'deki fabrikası, 2014 yılında da "Atık Isı Enerji Üretim Projesi" ile "Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Projeleri" kategorisinde "En Başarılı Endüstriyel İşletme" ödülünü almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler