SGK’ da Türkiye- Fransa Danışma Günleri

SGK’ da Türkiye- Fransa Danışma Günleri

SGK’ da Türkiye- Fransa Danışma Günleri düzenlendi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, “ Türk ve Fransız vatandaşlarını sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirmeye yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK) ile Fransa Emeklilik Sigortası Kasası (CARSAT) arasında 23–25 Eylül 2014 tarihlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu Afyon İl Müdürlüğünde Türkiye-Fransa Danışma Günleri düzenlenecektir” dedi

Konu hakkında yazılı bir açıklamada bulunan SGK Konya İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz,, 01.08.1973 tarihinde yürürlüğe giren Türkiye-Fransa Sosyal Güvenlik Sözleşmesine göre, Fransa’da çalışan vatandaşlarımız ile bu kişilerin aile bireyleri sosyal güvenlik haklarını Türkiye’de de kullanma hakkına sahiptir.

Danışma Günlerinden Afyon, Kütahya, Uşak, Denizli, Burdur, Antalya, Konya, Isparta, Eskişehir illerinde ikamet eden Türk ve Fransız vatandaşları ile bu kişilerin aile bireyleri yararlanabilecektir..

Danışma hizmeti, Türkiye-Fransa Sosyal güvenlik Sözleşmesinin öngördüğü sosyal güvenlik haklarına (yaşlılık, malullük, ölüm ve hastalık halinde sağlanan yardımlar) ve yurtdışında geçen sürelerin borçlanma yoluyla değerlendirilmesine ilişkin soruların Türk ve Fransız uzmanlarla birebir yapılacak görüşmelerle cevaplandırılması şeklinde gerçekleştirilecektir.

Danışma hizmeti ücretsiz olarak Türkçe ve Fransızca olarak verilecektir. Türk-Fransız Dayanışma günleri geçen yıl SGK Konya İl müdürlüğü binasında yapılırken, bu yıl Afyon SGK İl Müdürlüğü binasında gerçekleştirilecektir” dedi.