SGK, 81 ilacı daha geri ödeme listesine aldı

SGK, 81 ilacı daha geri ödeme listesine aldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK'nın geri ödeme listesine 81 ilacı dahil ettiğini duyurdu. Yeni düzenlemeyle kanserden alerjiye çeşitli rahatsızlıklara yönelik ilaçlar listeye eklendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) geri ödeme listesine 81 ilacı eklediğini duyurarak, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi'nde yeni düzenleme yapıldığını" ifade etti.

SGK tarafından yapılan düzenlemeyle birlikte kanser, diyabet, antibiyotik, epilepsi-migren, Multip Skleroz, obezite, pulmoner hipertansiyon ve alerji gibi çeşitli sağlık sorunlarına yönelik 81 ilacın geri ödeme listesine alındığı bildirildi. Bu ilaçlardan 79'unun yerli üretim olduğu vurgulandı.

Bakan Işıkhan, ilaçların hastaların tedavisinde etkili olmasını ve sağlık sorunlarının çözümüne katkı sağlamasını temenni ederek, vatandaşlara sağlıklı bir yaşam diledi.

Yeni düzenlemeyle birlikte SGK'nın geri ödeme listesine dahil edilen ilaçlar, hastaların tedavi maliyetlerini azaltarak sağlık hizmetlerine erişimlerini kolaylaştıracak. Bu adım, sağlık sisteminin daha kapsayıcı ve erişilebilir hale getirilmesi yolunda atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

SGK, 81 ilacı daha geri ödeme listesine aldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler