Sergi geliriyle Afrika'da su kuyusu açtıracak

Sergi geliriyle Afrika'da su kuyusu açtıracak

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) kursiyeri Şerife Kara, açtığı resim sergisinin geliriyle Afrika'da su kuyusu...

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) kursiyeri Şerife Kara, açtığı resim sergisinin geliriyle Afrika'da su kuyusu açtıracak.

Alavardı ASEM kursiyeri Kara, Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Mahmudiye (Ali Gav) Medresesi Gelenekli Sanatlar Merkezi’nde "Afrika'da Yardım Bekleyenler Var" adlı resim sergisi açtı. Kara, 10 yıldır emek verdiği yağlı boya eserlerinin gelirleriyle Afrika'da su kuyusu açtıracak.

Serginin açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, manası yüksek bir resim sergisinde bulunduklarını söyledi.

Kara ise, eserlerine ilham olan Afrika'yı anlatarak, "Oralara gittim ve gördüm ki insanlar çok perişan halde. Çocuklar duru suyun rengini ve nasıl olduğunu dahi bilmiyor. Onları gördükten sonra bu eserleri satarak geliri ile su kuyusu açtıracağım dedim. İşte o gün bugündür. Bu eserleri ortaya çıkararak bu amacıma ulaşmayı amaçlıyorum." diye konuştu.

Yağlı boya resimlerden oluşan ve 80 eserin bulunduğu "Afrika’da Yardım Bekleyenler Var" sergisi, 14 Şubat Çarşamba gününe kadar KOMEK Mahmudiye Medresesi Gelenekli Sanatlar Merkezi'nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler