Şener,  komsiyonda konuştu

Şener, komsiyonda konuştu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2019 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor.

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2019 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bütçesinin yeterli olmadığının rakamlarla da görüldüğünü söyledi.

Çevre gibi önemli bir konuda öngörülen bu bütçenin yeterli olmadığını düşündüğünü belirten Şener, şunları kaydetti: "Çevrenin korunması noktasında Türkiye'nin çeşitli sorunları bulunmaktadır. Çevresel politikaların güçlendirilmesi gerekiyor. Özellikle 2008 global krizi sonrasında tabiat alanları imara açıldı ve çevre politikalarından vazgeçildi. Hava kirliliği temel sorunlarımız arasındadır. Sanayi kaynaklı atık su nedeniyle dere ve akarsularımız kirlenirken Türkiye'nin biyolojik zenginliği bu nedenlerle tehlike altındadır. Yüzey sularının yüzde 79'u kirlenmiş durumdadır. Arıtılmış evsel, kentsel atık su miktarı yüzde bir civarındadır. Çevre, çağımızın sorunudur. Tüm bu çevre sorunlarının çözümü Çevre ve Şehircilik Bakanlığına aittir ancak bu yetersiz bütçe ile bakanlığın işinin zor olduğunu düşünüyorum."