Şelçukya’da şiir şöleni devam ediyor

Şelçukya’da şiir şöleni devam ediyor

Konya Fikir Sanat ve Kültür Adamları Derneği tarafından, pazartesi akşamları geleneksel hale getirilen “Selçukya Şiir Geceleri” etkinliğine ilgi, her geçen gün biraz daha artıyo

 

Konya Fikir Sanat ve Kültür Adamları Derneği tarafından, pazartesi akşamları geleneksel hale getirilen “Selçukya Şiir Geceleri” etkinliğine ilgi, her geçen gün biraz daha artıyor. Her hafta farklı bir konu başlığı altında Konyalı şair ve ozanlar tarafından adeta bir şiir resitalinin sunulduğu etkinlikte bu hafta “Engelliler Günü” içerikli, şiirleri okuyan, kültür adamları izleyici ve katılımcılardan tam puan aldılar. Dernek Başkan Vekili Av. Fatma Şeref Polat tarafından yapılan açılış konuşmasında , Yazar Hande Dağ, Büşra Ateş , Şair Hasan Ukdem ve Fotoğraf Sanatçısı İsmail Değirmenci başta olmak üzere fiziksel rahatsızlıklarını yenerek başarılı çalışmalara imza atan Konyalı sanatçılar örnek verilerek asıl engeli düşünsel ve duygusal alanda yaşadığımıza dikkat çekildi.

ŞAŞMA, GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Karaman’dan etkinlik için gelen şair İbrahim Şaşma’nın kürsüye davet edilmesi ile devam eden program , şairin duygusal ve esprili konuşması ile renklendi. İbrahim Şaşma Ermenekli Ayşe Teyzenin anısını yad ettiği “Oğlum yüzme bilmez ki “ şiiri ile salonda duygusal anlar yaşattı. Selçukya Şiir Akşamları Sanat Yönetmeni, Tiyatro Sanatçısı ve şair Hidayet Çakır ise Konya üzerine yazdığı özgün bir güzelleme ile sanat hayatında 1980’li yıllarda, kendisine ilk resmi 1.’lik ödülü kazandıran şiiri ile dinletiyi başlattı. Konya Fikir Sanat ve Kültür Adamları Derneği üyesi folklorcü şair İsmail Detseli ise Dünya Engelliler Gününde Konya’nın, Türkiye’ye mal olmuş, ünlü siması Kör Ahmet lakaplı sanatçı Ahmet Özdemir’i yad ederek anılarını anlattı .Ahmet Özdemir rahmetle anıldı.

Tayyar Yıldırım, Ahmet Şener, Galip Ayata, Hasan Karaca, İsmail Detseli, Tayyip Sağ, Ömer Bozkır, Seyitali Oruç, Elife Misral, Ebru Mut, Halime Bal, Demet Esen, Fatma Toroslu, Emel Kocaoğlu, Şaban Ulusoy, Bayram Sarıtaş ve Hikmet Peker’in de şiir okuduğu geceye Ozan İbrahim Demirtaş da sazı ile eşlik etti.

selcukya’da-siir-soleni-devam--(2).jpg