Selçuklu’da lokaller emeklileri bir araya getiriyor

Selçuklu’da lokaller emeklileri bir araya getiriyor

Selçuklu Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarına kazandırılan emekli lokalleri, nezih ortamıyla emeklilerin vazgeçilmez mekanları arasından yer alıyor.

Emeklilerin sosyal hayatını zenginleştiren ve birlikte hoşça vakit geçirmelerini sağlayan bu mekanlardan yaklaşık 13 bin emekli faydalanıyor.Selçuklu Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı sosyal tesislerle her yaş grubundan insana hizmet vermeye devam ediyor. İlçe halkının ihtiyaçları doğrultusunda ilçenin farklı noktalarına kazandırılan tesisler ararsında emekli konaklarının ayrı bir yeri var.  Selçuklu Belediyesi’ne bağlı Sakarya, Özalan, Akıncılar, Dumlupınar, Aydınlıkevler, Gazalya Hatun, Selçuki Hatun ve Mahperi Hatun Emekli Lokallerinden yaklaşık 13 bin emekli faydalanıyor. Mimari yapısı ile ilçeye değer katan bu tesislere farklı mahallelerden gelen emekliler yoğun ilgi gösteriyor.  Günlerinin büyük bir bölümünü bu lokallerde geçiren emekliler zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyor ve birlikte hoşça vakit geçiriyor. Selçuklu Belediyesi tesislerinden istifade eden emeklilere kütüphane, gazete, televizyon ve kantin hizmeti sunuluyor. Emekliler için çeşitli kültürel etkinlikler ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriliyor. Lokallerde Konya Müftülüğü ile işbirliği çerçevesinde Kur’an-ı Kerim eğitimi başlarken, talepte bulunan emekliler için tiyatro ve tasavvuf musikisi eğitimleri de planlandı.

EMEKLİ İLAHİ KOROSU, TÜRK SANAT MUSİKİSİ SÖYLEYECEK

Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek prova çalışmalarını sürdüren ve Yaşlılar Haftası gibi farklı etkinliklerde sahne alan İlahi Korosu çalışmalarına devam ediyor.

Emekliler, Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan lokallerde bir araya gelerek, sohbet ettiklerini ve son derece iyi vakit geçirdiklerini, insanların bir araya gelmesinde sosyal mekanların büyük önemi olduğunu söylediler. Bu tür sosyal mekanların sayısının artmasını arzu ettiklerini ifade ederek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğun İbrahim Altay’a teşekkür ettiler.