Selçuk Tömer Sille’de

Selçuk Tömer Sille’de

Selçuk Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Selçuk TÖMER), Yaz Okulu projesi ile kültürel çalışmaları kapsamında Sille gezisi düzenledi.

 Sille gezisinin ardından öğrenciler ve okutmanlar Selçuklu Belediyesi Dış İşler Birimi’nin akşam yemeği davetine katıldı.

Öğrenciler, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden izler taşıyan, beş bin yıllık bir tarihe sahip olan Sille’de ilk olarak Sille müzesini gezdiler. Müzedeki tarihi kitap, eşyalar ve kıyafetlerle yakından ilgilenen öğrenciler çok sayıda fotoğraf çektiler. Ardından Hz. İsa’nın doğumundan 327 sene sonra Bizans İmparatoru Konstantin'in annesi Helena tarafından yaptırılmış olan Aya Eleni kilisesini ziyaret eden öğrenciler kilisenin bakımlı olmasından dolayı yetkililere teşekkür ettiler. Sille sokaklarında Türk kahvesi ve çayı içen öğrenciler daha sonra çömlek yapımını izleyip ülkelerine hediye götürmek için alışveriş yaptılar. Sille Barajında botlara binerek sıcak havanın etkisinden kurtulan öğrenciler, bol bol dans edip fotoğraf çektirdiler.

selcuk-tomer-sille’de-(1).jpg

Konya kültürünü dünyanın farklı coğrafyalarındaki insanlara yakından tanıtmak için çalışan Selçuklu Belediyesi Dış İlişkiler Birimi tarafından organize edilen akşam yemeğinde öğrencilere, zengin Türk mutfağından tandır çorbası, karışık ızgara, bulgur pilavı, sac arası ve sütlaç ikram edildi. Litvanyalı öğrenci Deimante Valentinaviciute, “Silleyi gezerek farklı inanışların, medeniyetlerin kültürlerini bir arada görmekten, insanların farklı inanışlara saygı duyduğunu yaşayarak görmekten dolayı çok mutluyum. Yemek ve kilisenin bakımı için çalışan Selçuklu Belediyesine çok teşekkür ederim.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Programa eşlik eden Selçuk TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ufuk Deniz Aşcı ve Yaz Okulu Koordinatörü Öğr. Gör. Meral Doğru, ilgilerinden dolayı yetkililere teşekkür ettiler.