• BIST 95.057
  • Altın 192,713
  • Dolar 4,7244
  • Euro 5,4834
  • Konya 17 °C
  • Oylar hangi halde geçerli, hangi halde geçersiz sayılacak?
  • 24 Haziran seçimleri Milletvekili kesin aday listesi
  • 24 Haziran'da nasıl oy kullanılacak? Oylar nasıl sayılacak? Yeni sistemle ilgili bilinmeyenler
  • Oylar hangi halde geçerli, hangi halde geçersiz sayılacak?
  • 24 Haziran seçimleri Milletvekili kesin aday listesi
  • 24 Haziran'da nasıl oy kullanılacak? Oylar nasıl sayılacak? Yeni sistemle ilgili bilinmeyenler

Selçuk ‘ta Gastronomi Rehberliği Paneli

Selçuk ‘ta Gastronomi Rehberliği Paneli
Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından “Turizmin Yeni Eğilimi Gastronomi Rehberliği” paneli Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlendi.

Turizm Haftası kapsamında düzenlenen panel Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doktor Öğretim Üyesi Alaattin Başoda, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saniye Gül Güneş, Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Bilim, Aksaray Üniversitesi Turizm Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Acar, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Reha Kılıçhan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim İlhan, otel müdürleri, akademisyenler ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Necmi Uyanık, medeniyetin turizmin anlaşılmasında ya da turizmin medeniyete giden yolda önemli bir alan olduğuna, bu anlamda turizmin rehberliğinin önemine vurgu yaparak değişen dünya şartlarında gastronomi rehberliğinin bundan sonraki süreçte farklılaşarak turizm sektörünün yeni trendleri olmaya devam edeceğinin altını çizdi. Uyanık, " Beslenme bugün hayatımızın her yerinde, gastronomi dünyanın yıldızı olacak ve gelecek turizmde " diyerek sözlerini noktaladı.

Panelin oturum başkanlığını gerçekleştiren Doç. Dr. Saniye Gül Güneş, gastronomiye olan ilginin her yerde arttığını ve yöresel yemek kültürü açısından kıymetli bir ülke olduğumuzu belirtti. Mutfak kültürü açısından turizm rehberlerinin uzmanlaşmasının, gastronomi turizmine değinen önemine vurgu yaptı.

Doç. Dr. İbrahim İlhan, gastronomi, gastronomi rehberliği, gastronomi turizmi, gastronomi anlayışı ve yeme içme kültürünün ne olduğuna değindi.

 Gastronomi eğitiminin yeni başlayan bir eğitim olması nedeniyle bir takım altyapı eksikliklerinin olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Reha Kılıçhan, sektörle işbirliğinin önemli olduğunun altını çizdi.

Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Acar, gastronomi alanında coğrafi işaretlerin önemini dile getirdi. Ayrıca yöresel mutfağın gelecek nesile aktarılmasında yöresel şive ve hikayelerin önemli olduğunu belirtti.

Doç. Dr. Yasin Bilim, rehberlik sektörünün uzmanlık isteyen bir alan olduğuna ve ne kadar çok bilgiye sahip olunursa o derece sektörde değer görüldüğüne dikkat çekti.

Panel, plaket takdimiyle son buldu.

selcuk-‘ta-gastronomi-rehberligi-paneli-(6).jpg

selcuk-‘ta-gastronomi-rehberligi-paneli-(3).jpg

UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Memleket | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0332 352 16 16 | Faks : 0332 352 11 66 | Haber Scripti: CM Bilişim