Selçuk Edebiyat'ın yeni birimleri hizmete açıldı

Selçuk Edebiyat'ın yeni birimleri hizmete açıldı

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Şehit Öğretmen Hüseyin Yavuz'un anısına açılan kütüphane, okuma salonu, konferans salonu ve psikoloji laboratuvarını törenle hizmete sundu.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, bugün gerçekleşen bir törenle Şehit Öğretmen Hüseyin Yavuz'un ismini taşıyan kütüphane, okuma salonu, konferans salonu ve psikoloji laboratuvarını hizmete açtı.

Törene, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy'un yanı sıra Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Hacıgökmen, şehit öğretmenin ailesi ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.

e1.jpg

Şehit Öğretmen Hüseyin Yavuz, 1993 yılında Diyarbakır Hazro Dadaşlar Köyü İlköğretim Okulu'nda görev yaparken kaçırılarak şehit edilmişti. Selçuk Üniversitesi, onun anısını yaşatmak ve eğitim alanında katkı sunmak amacıyla Edebiyat Fakültesi'nde bir dizi yeni tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, şehitlere rahmet dileyerek, Selçuk Üniversitesi'nin öğrencilere sunduğu eğitimdeki kaliteye vurgu yaptı. Öğrencilere seslenen Aksoy, sosyal medya algılarına kapılmadan, belirlenen hedeflere odaklanmalarını ve ülkelerini daha iyi noktalara taşıma sorumluluğunu taşıdıklarını belirtti.

e2.jpg

Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Beşoluk da, üniversitenin tüm birimlerini adil bir şekilde kalkındırdıklarını ve öğrencilere daha iyi bir eğitim imkanı sunmak için çaba harcadıklarını ifade etti.

Şehit Öğretmen Hüseyin Yavuz'un ismini taşıyan kütüphanede 10 bin 520 kitap bulunurken, okuma salonu 70, konferans salonu ise 60 kişilik kapasiteye sahip. Ayrıca, psikoloji laboratuvarında klinik, gözlem ve görüşme dersleri gerçekleştirilebilecek. Laboratuvarda teknoloji tabanlı deneyler yapılabilecek ve bireylerin dikkat ve ilgileri tespit edilebilecek. Açılış töreni, şehit öğretmenin ailesi ve öğrencilerle yapılan samimi sohbetlerle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.