Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Anadolu'nun ilk devlet lisesi olan ve Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı dönemde 120 öğrencisinin cepheye gitmesi nedeniyle 1914-1918 yıllarında hiç mezun veremeyen Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde, cephede şehit olan öğrencilerin anısına oluşturulan şehi

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde cephede şehit olan öğrencilerin anısına oluşturulan şehitlik köşesinin açılışı yapıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla düzenlenen program çerçevesinde Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde "Şehitlik Köşesi"nin açılışına katılan Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, yaptığı açıklamada, lisenin Anadolu'daki ilk açılan lise olduğunu söyledi.

Çanakkale Savaşı sırasında genci, yaşlısı, öğrencisi topyekun savaşa katıldığı için dönemin mezun olacak öğrencilerinin de cepheye gittiğini ve yurt savunmasına katkı verdiğini anlatan Günaydın, "Öğrencilerimizin yaklaşık 120'si Çanakkale Savaşı'na gitmiş, onlardan 14'ü ölmüş, şehadet mertebesine ulaşmış. Bu nedenle Abdurrahmanpaşa Lisesi, tarihte önemli bir lise. Verdiği şehitler ve ülke savunmasına, memleket savunmasına yaptığı katkıyla her türlü övgüyü hak ediyor" ifadelerini kullandı.

Şehadet mertebesine ulaşan öğrencilerin anısına hocaların çok güzel bir çalışma yaptığını dile getiren Günaydın, "Birçok kaynağı araştırmış ve derlemişler, toparlamışlar. Cephede şehit olan bütün öğrencileri tek tek ortaya çıkarmışlar. Biz de bunların anısına güzel bir köşe yaptık. Anlamlı bir günde, 18 Mart'ta bunun açılışını yaptık. Ruhları şad olsun." dedi.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :