Şehit Kaymakam Safitürk için gıyabi cenaze namazı kılındı

Şehit Kaymakam Safitürk için gıyabi cenaze namazı kılındı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk ve tüm şehitler...

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk ve tüm şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İzmit'teki Yenicuma Camisi'nde düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, mevlit okundu ve hatim duası yapıldı.

Daha sonra İl Müftüsü Yusuf Doğan tarafından şehit Kaymakam Safitürk ve tüm şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, cami çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin'de terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Derik Kaymakamı Safitürk ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine de başsağlığı diledi.

Şehit Kaymakam Safitürk ve tüm şehitler için Kocaeli'nin bütün ilçelerinde gıyabi cenaze namazları kılındığını ve dualar edildiğini dile getiren Güzeloğlu, "Devlet ve millet olarak bir büyük mücadele veriyoruz. Tüm hainlere karşı birlik ve beraberliğimizle bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz ve inşallah hem ülkemiz adına hem devletimiz adına hem milletimiz adına tüm bu hainleri içimizden temizleyeceğiz." diye konuştu.

Güzeloğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlenerek yoluna devam edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Her gelecek gün geride bıraktığımızdan daha güçlü bir Türkiye'ye yol alacağız. Ebediyete akacağımız bu yolculuğumuzda şüphesiz ki şehitlerimizi hiç unutmayacağız. Onları her zaman saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anacağız. En büyük emanetleri olan ailelerine ve nurlanan şehitlerimiz yanındaki kahraman gazilerimize de milletçe sahip çıkacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler