Şebi-i Arus’a kısa film aranıyor

Şebi-i Arus’a kısa film aranıyor

2018 Yılı Şeb-i Arus (Hz. Mevlana’yı anma etkinlikleri) törenlerinin teması olan “Selam Vakti” bu yıl ilki düzenlenen Kamu Spotu Film Yarışmasının temasını oluşturacak.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Hz. Mevlâna’nın Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri’ni tanıtmak, Hz. Mevlâna ve Mevlevîlik geleneğinin geniş kitleler tarafından anlaşılmasını kolaylaştırmak amacıyla her yıl belirlenen bir tema ile alâkalı video çalışmalarını özendirmek amacıyla bu yıl ilki yapılacak olan Sûfîsin “Mevlâna Törenleri-2018” Kamu Spotu Film Yarışması düzenleniyor. Hazırlanacak olan Kamu Spot Filmleri doğrudan veya dolaylı olarak “Selam Vakti” mottosunu işlemeli olacak ve başka konulu filmler kabul edilmeyecek.

BAŞVURULAR 15 MAYIS – 14 EYLÜL’DE

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü resmi internet sitesinde yer alan yarışma ilanında, yarışmaya 15 Mayıs 2018-14 Eylül 2018 mesai bitimine kadar başvuruda bulunulacak.  Bu tarihten sonra gelen hiçbir çalışma değerlendirilmeye alınmayacak. Ön jüri ve Ana jüri 01 Kasım 2018 tarihine kadar yarışma sonuçlarını internet ortamında ilan edilecek. Ödül Töreni 07-17 Aralık 2018 tarihinde, Şeb-i Arûs Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek.