Schengen Vizesi Başvurusu Nereden ve Nasıl Yapılır? Schengen Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Schengen Vizesi Başvurusu Nereden ve Nasıl Yapılır? Schengen Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Dijital Schengen Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır? Schengen Başvuru Ücreti Ne Kadar? gibi sorular Avrupa'ya gitmek isteyen vatandaşların en çok aradığı terimlerin başını çekiyor. Bu konuyla ilgili tüm soruların cevapları ve diğer detaylar haberimizde.

Dijital Schengen vizesi başvurusu nasıl yapılacak?

Başvuru sahipleri, AB tarafından hazırlanan internet sitesine, seyahat ve destekleyici belgelerinin elektronik kopyalarını yükleyebilecek. Vize için talep edilen tüm veriler, internet sitesine girebilecek. Başvuru sahipleri, vize ücretlerini de bu site üzerinden ödeyebilecek.

Dijital vize daha mı güvenli olacak?

Evet, dijital vize, pasaportlara işlenen kâğıt üzerindeki vizeler kadar güvenli olacak. Vize, Vize Bilgi Sisteminde bir tür elektronik dosya olacak ve bu nedenle artık sahtecilik ve dolandırıcılık önlenebilecek.

Dijital ortam dışında hala kağıda basılı vize için de başvuru yapılabilecek mi?

Evet, insani sebepler söz konusu olduğunda, özel hükümler uygulanabilecek ve kâğıt üzerinde vize talep edilebilecek. Ayrıca serbest dolaşım haklarını kullanan AB/Avrupa Ekonomik Alanı vatandaşlarının aile üyeleri de başvurularını kağıt üzerinde sunabilecek.

Vize başvurusu için yine de konsolosluğa gitmek gerekecek mi?

Hayır, tüm başvuru sahipleri, işlemlerini internet üzerinden tamamlayabilecek. Ancak, ilk kez Schengen ülkelerine seyahat edecek olanlar ile biyometrik bilgilerinin süresi dolan başvuru sahiplerinin yine de konsolosluk veya vize başvuru merkezine, biyometrik belgelerini bizzat ibraz etmeleri gerekiyor.

Bütün AB ülkeleri için ortak bir başvurunun faydaları ne?

Başvuru sahipleri, gönderdikleri tüm vize başvurularına tek bir hesaptan erişebilecek. Başvuru sahiplerinin kişisel verileri, büyük bir güvenlik sistemi içinde korunacak.

Dijital Schengen başvurusu Romanya, Bulgaristan ve Kıbrıs için de geçerli olacak mı?

Hayır, öneri yasalaştıktan sonra, Schengen müktesebatını tam olarak uygulayan ülkeler tarafından kullanılmaya başlanacak. İrlanda, Bulgaristan, Romanya ve Kıbrıs ile birlikte İzlanda, Norveç, Lihtenştayn ve İsviçre, Schengen müktesebatını tam olarak uygulamıyorlar. Schengen vizesi vermeyen ve vize bilgi sistemine erişimleri bulunmayan ülkeler, dijital başvuru kapsamında olmayacak.

Schengen vizesi başvuru ücreti ne kadar?

12 yaşından büyükler için 80 euro, 6-12 yaş arasındakilere 40 euro, 6 yaşından küçük başvuru sahipleri ise ücret ödemiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.