Sarallar'ın altından çıkanlar mide bulandırdı

Sarallar'ın altından çıkanlar mide bulandırdı

Kamuoyunda "Sarallar" olarak bilinen çıkar amaçlı suç ağına yönelik düzenlenen ve çete lideri Özgür Saral'ın da aralarında bulunduğu 24 şüphelinin yakalandığı operasyona ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

İstanbul ve İzmir'de düzenlenen "Kafes Operasyonu"nda, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, "Sarallar" olarak bilinen çıkar amaçlı suç örgütüne karşı gerçekleştirilen operasyonda çetenin lideri Özgür Saral'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli yakalandı.

Esenyurt'taki Sitenin Ele Geçirilmesi

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonda, çetenin Esenyurt ilçesindeki bir sitede yönetimi ele geçirdiği ortaya çıktı. Sitenin 19 bloktan ve 3 bin 692 daireden oluştuğu belirtilirken, çete üyelerinin, sitenin aidat bedelleri, su, havuz, elektrik giderleri adı altında yüksek meblağlar aldığı iddia edildi.

Yabancı Uyruklu Dairelerin Kötüye Kullanılması

Söz konusu suç örgütünün, ülkede bulunan yabancı uyruklu kişilere ait daireleri başkalarına kiraladığı ve bu duruma karşı çıkan mülk sahiplerine cebir, darp ve tehdit uygulayarak sindirdiği belirtildi.

Beyoğlu'daki Saldırı Olayı

Ayrıca, suç ağı üyelerinin 2 yıl önce Beyoğlu'da bir eğlence merkezi işletmecisi olan S.G.'ye yönelik saldırı girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. S.G.'nin, silahlı saldırıya uğradığı anı kaydeden bir videoyu sosyal medyada paylaştığı ve daha sonra ikinci bir saldırıya maruz kaldığı belirtildi.

Operasyonla Yakalanan Şüphelilerin Bağlantısı

Bu sabah düzenlenen operasyonla yakalanan 24 şüphelinin, Beyoğlu'ndaki saldırıyla bağlantılı oldukları iddia ediliyor. İstanbul ve İzmir'de gerçekleştirilen operasyonun, çıkar amaçlı suç örgütlerine karşı kararlı bir mücadele sürdürdüğünü gösterdiği vurgulanıyor.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği ve detayların zaman içinde ortaya çıkacağı bildiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.