Savcılıktan Kemal Kılıçdaroğlu’na hapis talebi

Savcılıktan Kemal Kılıçdaroğlu’na hapis talebi

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski Bakan Erdoğan Bayraktar'a yönelik hakaret suçlamasıyla yargılandığı davada savcılık, hapis cezası talep etti.

İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2014 yılında yaptığı açıklamalarda eski Bakan Erdoğan Bayraktar'a hakaret ettiği iddiasıyla ilgili mütalaa açıklandı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı tarafından temsil edildiği duruşmada, müşteki Bayraktar'ın şikayetçi olmadığı belirtildi ancak suçun re'sen takip edilmesine karar verildi.

Savcılık, Kılıçdaroğlu'nun kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Mütalaada, kullanılan sözlerin düşünce özgürlüğü çerçevesinde olmadığı ve hapis cezasını gerektirdiği belirtildi.

Sanık avukatı, savcılığın talebine karşı savunma hazırlamak için süre talep ederek duruşmanın ertelenmesini istedi. Mahkeme, bu talebi kabul ederek sanık avukatına savunma yapabilmesi için süre verdi ve duruşmayı erteledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler