Santuri Sedat Anar Viyana'da konser verdi

Santuri Sedat Anar Viyana'da konser verdi

Konser, Viyana Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti

İSTANBUL (AA) - Santuri Sedat Anar, Yunus Emre Enstitüsünce (YEE) düzenlenen "Yunus'un İzinden" konseriyle Viyanalı sanatseverlerle buluştu.

YEE Viyana Temsilciliği'nden yapılan açıklamaya göre, santuri Sedat Anar'ın Yunus Emre'nin şiirlerinden bestelediği eserlerini seslendirdiği konser, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Konserde, Niyazi-i Mısri, Seyyid Nesimi, Mevlana, Muhammed Nasuhi, Osman Kemali Baba gibi mutasavvıfların şiirlerinden besteler de seslendirildi.

Açıklamada, Anar'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Ben Osmanlı'da yüzyıllar boyunca kullanılmış bir enstrüman olan santurla sanatımı icra ediyorum. Santur, maalesef cumhuriyet döneminden sonra kullanılmamaya başlanmış ve unutulmaya yüz tutmuş bir enstrümandır. YEE sayesinde santuru ve santurla bestelediğim mutasavvıfların şiirlerini dünyanın birçok ülkesinde seslendirmek ve icra etmek nasip oluyor, umuyorum ki bu konserlerin devamı hep gelir."

Anar, Viyana'daki konserine ilişkin ise "Bugün konser salonunda çok güzel bir hava vardı. İnsanlar o kadar güzel dinledi ki, onların o güzel enerjileri bana ve santuruma da yansıdı." açıklamasında bulundu.

Viyanalı müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği konser sonunda Anar, albümlerini imzaladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler